• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VELIKO ZADOVOLJSTVO KORISNIKA SOCIJALNOG PROGRAMA ‘ZAŽELI I OSTAVI’ NA PODRUČJU OPĆINE LIPOVLJANI

Od 1. siječnja 2019. godine, na području općine Lipovljani, traje projekt socijalne skrbi ‘Zaželi i ostvari’, čiji je cilj pružanje pomoći starijim i samačkim domaćinstvima,. Osim pomaganja samačkim osobama u njihovim svakodnevnim potrebama, cilj ovog  socijalnog programa je i pomoći u zapošljavanju osoba koje se teže mogu zaposliti. Nositelj projekta ‘Zaželi i ostvari’ je Općina Lipovljani, uz više partnera.

U ostvarenju poboljšanja uvjeta života za potrebita staračka i samačka domaćinstva zaposleno je 8 žena, koje 2 godine, do 31. prosinca 2020. ostvaruju odobreni projekt, čija je vrijednost 1.635.000 kuna, a u potpunosti se financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Nakon godinu i 9 mjeseci provođenja projekta obišli smo tek nekoliko korisnika, od njih 50, koji koriste socijalni program Zaželi i ostvari, kako bi se uvjerili koliko im je projekt socijalne pomoći pomogao u proteklom vremenu. Svi oni odobravaju i hvale ovaj projekt i njegovo provođenje, i svi bi i dalje htjeli biti korisnici ovog socijalnog projekta koji će završiti 31. prosinca. Općini Lipovljani ostaje riješiti kako će dalje brinuti za stare, slabo pokretne i same stanovnike njenog područja. Ili, kako produžiti ovaj izvrstan socijalni program.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content