• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VELEPOSLANIK SLOVAČKE I NJEGOVA ZAMJENICA U RADNOM POSJETU LIPOVLJANIMA

Juraj Priputen, veleposlanik Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj, i njegova zamjenica dr. Hana Kováčová, u srijedu, 13. kolovoza boravili su u radom posjetu u Lipovljanima. Republika Slovačka zemlja je partner ovogodišnjih ”Lipovljanskih susreta”, kulturnoj manifestaciji nacionalnih manjina Hrvatske, koja će se održati od 22. do 24. kolovoza u centru Lipovljana.

05-VeleposlanikSlovacke 012                Tijekom radog posjeta, veleposlanik Juraj Priputen, upoznat je sa sadržajem i detaljnim programom ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’, a razgovaralo se i o svečanom otvorenju predstavljanja Slovačke kao zemlje partnera ove manifestacije, u petak, 22. kolovoza na večer. Dogovoren je i protokol otvaranja izložbe o Slovačkoj, KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAkoja će tijekom ‘Lipovljanskih susreta’ biti postavljena u zgradi Knjižnice i čitaonice, a svi posjetitelji moći će ju obići u tri dana trajanja ‘Susreta’

Trenutno se u novoizgrađenoj zgradi Knjižnice i čitaonice obavljaju poslovi unutrašnjeg uređenja, pa je tijekom posjeta obiđen njen prostor u kojem će se, uz predstavljanje Slovačke, održati i okrugli stol na temu nacionalnim manjina u Hrvatskoj. Uz prijedloge Sandre Kralj Vukšić, ravnateljice Slovačkog centra za kulturu u Našicama, Hane Kovačove, zamjenice veleposlanika i Josipa Krajčija, predsjednika Matice slovačke općine Lipovljani, koji su također bili prisutni radnom posjetu veleposlanika u Lipovljanima, definirane su cjeline postava izložbe, pa se razgovaralo o svim važnim detaljima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Veleposlanik Juraj Priputen izrazio je zadovoljstvo što je baš Slovačka izabrana za prvu zemlju partnera ‘Lipovljanskih susreta’, a Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, zahvalio se veleposlanstvu, veleposlaniku i svim angažiranima u Matici slovačkoj, na trudu i prihvaćanju organizacije partnerstva, čime ‘Lipovljanski susreti’ dobivaju i međunarodnu osobnost. Kako će Slovačka pokazati, među ostalim, i kako se kod njih njeguju nacionalne manjine, s glazbenim programom na pozornici ‘Lipovljanskih susreta’ predstavit će se i hrvatska nacionalna manjina u Slovačkoj kroz nastup Chorvatanke iz Hrvatskog groba.

Nakon konkretnih dogovora oko obveza na ‘Lipovljanskim susretima’, na kraju radnog posjeta razgovaralo se i o nastavku daljnje suradnje slovačkog Veleposlanstva u Hrvatskoj i općine Lipovljani.         (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA06-VeleposlanikSlovacke 020 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 04-VeleposlanikSlovacke 011 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content