• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz novi traktorski rasipač i ralicu u ‘Lip-kom servisima’ spremni za zimsku službu

Komunalno poduzeće ‘Lip-kom servisi’ iz Lipovljana, svake godine vrši zimsku službu na području općine Lipovljani. Žitelji su zadovoljni brzinom čišćenja snijega i ostalih poslova tijekom trajanja zimske službe. Kako bi još bolje i kvalitetnije odrađivali zimsku službu, ‘Lip-kom servisi’ pribavili su za predstojeću zimu, ali i slijedeće duže vremensko razdoblje novu opremu.

U utorak, 22. prosinca, iz poduzeća ‘Rasco, u Kalinovcu  dovezena je nova oprema za rad zimske službe, pa je odmah i montirana na traktor ‘Lip-koma’ jer zimska služba započela je s dežurstvima, a ove zime očekuje se snijeg i led na prometnicama. Nabavljeni su potpuno novi traktorski rasipač soli i ralica, koji su uz pomoć servisera iz poduzeća ‘Rasco’ i postavljeni na traktor.

 Nabavljeni novi snježni plug, popularno rečeno ralica, širine je 3,2 metra i u potpunosti će zahvaćati kolnik izgrađenih i obnovljenih cesta na području općine Lipovljani, a time i kvalitetnije čistiti prometnice u punoj širini. Uz novu ralicu, pribavljen je i novi traktorski rotacijski rasipač s mogućnošću rasipanja soli u širini od 1  do 6 metara. Duplo je veći od dosadašnjeg rasipača, i odjednom može nositi 1,5 m³ soli, a to znači i smanjeno vraćanja u bazu po sol, odnosno brže čišćenje i posipanje prometnica.

Pribavljena oprema za rad zimske službe ima garanciju na 2 godina, a novi snježni plug i rotacijski rasipač zajedno koštaju nešto više od 166.000 kuna.

Novu opremu za zimsku službu komunalnog poduzeća ‘Lip-kom’, nakon montiranja, razgledao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u pratnji Davora Živkovića, direktora ‘Lip-kom servisa”. Pohvalio je dosadašnji rad ‘Lip-kom servisa’ tijekom zimske službe proteklih godina, a izrazio je i svoje zadovoljstvo ulaganjem u novu opremu i strojeve, koji omogućuju kvalitetan rad ‘Lip-kom servisa’ na zadovoljstvo svih stanovnika općine Lipovljani. Mogućnosti nove opreme i kretnje stroja tijekom čišćenja snijega isprobao je Ivan Štiks, zaposlenik ‘Lip-kom servisa’ i najisčekivaniji vozač ralice tijekom snježnih oborina.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content