• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz Dan općine kuhao se fiš i čorbanac, održana likovna kolonija i turnir misaone igre Go

         U obilježavanje Dana općine Lipovljani i ove godine uključili su se lovci, ribolovci, slikari i igrači misaone igre Go. Svoja umijeća pokazali su u nedjelju, 17. ožujka, uglavnom u parku u centru Lipovljana, uz veliku pozornost samih Lipovljanaca i gostiju iz susjednih mjesta.

         Na vrlo prostornoj terasi zgrade Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani, s pogledom na centar mjesta, nakon kratkog doručka, već oko 9 sati ujutro, 20-tak slikara započelo je likovnu koloniju. Domaćini su bili slikari općine Lipovljani, a organizaciju kolonije i svega što je za nju potrebno, pripremila je predsjednica ‘likovnjaka’, vrlo aktivna Zdenka Kokolek.

         U potkrovlju zgrade Narodne knjižnice i čitaonice, u izložbenom prostoru, iza 9 sati započeo je i turnir igrača misaone igre Go, koji se tradicionalno 2 puta godišnje igra u Lipovljanima.

         U parku, u centru Lipovljana, za to su vrijeme, već počele gorjeti vatre pod kotlovima i kotlićima lovaca i ribolovaca, koji su započeli s pripremom fiša i čorbanca. Sunčano i toplo vrijeme omogućilo je velik broj posjetitelja, te gotovo cjelodnevno druženje na otvorenom.

         Sva događanja obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Po završetku go turnira, najuspješnijima je uručio priznanja i poklone, a slikare na likovnoj koloniji pohvalio je za kvalitetne radove.

         Osim fiša, članovi Sportsko ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana, ribu su i pekli, a općinski načelnik Nikola Horvat je pohvalio takav trud, jer se za pečenu ribu čekalo u redu, zbog velike zainteresiranosti sumještana.

         Najživlje je bilo oko lovaca i kuhanja čorbanca. Sedam ekipa lovačkih društava pokazalo je vještinu kuhanja ove delicije, a njihov trud ocjenjivao je 4-ročlani žiri. Najukusnijim čorbancom proglašen je onaj što su ga skuhali lovci Lovačkog društva iz Staze, a slijedi čorbanac lovaca Lovačkog društva iz Novske. Treća nagrada uručena je ekipi Lovačkog društva ‘Posavski lovac’ iz Krapja.

Nakon ocjenjivanja, kao i fiš, čorbanac je podijeljen prisutnim posjetiteljima, a uz dosta mjesta za stolovima na otvorenom, tražilo se i mjesto više za sjesti i pojesti ribolovačke i lovačke specijalitete. Sve potrebe lovaca, ribiča, likovnjaka i go igrača, za svoje aktivnosti, osigurala je Općina Lipovljani u suradnji s njihovim udrugama.

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”109″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content