• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U prošloj godini stabiliziran je rad NK ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike

         Članovi Nogometnog kluba ‘Stari Grad’ iz Kraljeve Velike održali su u subotu, 9. ožujka, redovnu godišnju Skupštinu. Na njoj se okupilo 36 od ukupno 66 članova kluba. Iako je prošla godina bila teška za klub, čini se da je kriza nadvladana i da će Nogometni klub ‘Stari Grad’ i dalje biti svijetla točka Kraljeve Velike.

         Polovinom prošle godine kriza u radu kluba bila je na vrhuncu, pa je u prostorijama Nogometnog kluba na Urijama sazvana izvanredna Skupština i izabrano novo čelništvo kluba. Čelništvo koje je vodio Željko Sijarto, tadašnji predsjednik ‘Starog Grada’ zamijenili su drugim članovima, koji su u drugoj polovici godine pokušali ostvariti sve klupske obveze.

         Seniorska ekipa NK ‘Stari grad’ natječe se u 3. Županijskoj ligi, a polusezonu su završili na 2. mjestu na tablici. Obzirom na sve probleme u klubu, to je odličan rezultat. No, klub nije samo seniorska ekipa, iako je ona najvidljiviji rad kluba. Tu je rad i natjecanje s najmlađim uzrastima budućih nogometaša, tu je održavanje sportskog centra na Urijama, tu su memorijalni turniri i priredbe u Kraljevoj Velikoj, na kojima su članovi Nogometnog kluba aktivno sudjelovali.

         Posljednjih 10-tak, 15-tak godina klub je bio najpozitivniji primjer rada nekog sportskog kluba na lipovljanskom području. U stalnom natjecanju i rivalstvu, s više nepostojećim nogometnim klubom iz Krivaja, i uvijek aktivnim ‘Slavoncem’ iz Lipovljana, u Kraljevoj Velikoj ostvarivali su značajne i zapažene rezultate rada i natjecanja. No, stagnacija volonterizma i natjecateljskih rezultata zaprijetila je gašenjem kluba. Kako se to ipak ne bi dogodilo, održana je izvanredna Skupština i promijenjeno je čelništvo kluba.

         Ovogodišnju Skupštinu otvorio je Ivan Stipčević, predsjednik kluba. Pozdravio je goste i podnio izvješće o radu za drugu polovicu prošle godine, od kako vodi klub. Sve planirane aktivnosti su odrađene i klub je stabiliziran u radu i natjecanju. To je potvrdio i izvještaj blagajnika kluba, Dragana Divića, koji je naglasio da je klub radio s 35.000 kuna u prošloj godini, da je 50 kuna godišnja članarina u klubu, ali i da su do kraja godine podmirene sve obveze kluba i klub nema nikakvih dugova. Novi tajnik kluba je Ivica Kokolek, trener ekipe je Luka Kovačević, a zapisničarka na ovogidšnjoj skupštini bila je Ivana Kokolek.

O problemima u natjecateljskoj sezoni, odlasku igrača, ali i o osvajanju 2. mjesta na tablici 3. ŽNL izvješće je podnio trener Luka Kovačević. Bez rasprave izvješća su prihvaćena, kao i plan rada za ovu godinu, za koju je također pripremljen financijski plan u visini 35.000 kuna.

Na održanoj Skupštini bio je prisutan i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Želio se, rekao je u pozdravnom govoru, i sam osobno uvjeriti u dobar rad kluba jer je prošle godine bilo raznih informacija o radu ‘Starog Grada’. Kako je i sam nogometaš, načelnik Nikola Horvat, istaknuo je da razumije koliko je teško održati kontinuitet i uspješnost u radu kluba. Zato je zahvalio svima koji se trude održati dobar i uspješan rad kluba, a Općina Lipovljani će im u tome pomoći. Čestitao je na dosadašnjim postignutim rezultatima i zaželio da se nastavi dobar i uspješan rad nogometnog kluba koji je svijetli primjer dobrog rada u jednoj sredini.

Rad kluba pozdravila je i Ljiljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani i članica Mjesnog odbora Kraljeva Velika koja je u ime tog odbora podržala rad kluba, pa ponudila i pomoć u radu.

Na kraju Skupštine, NK ‘Stari Grad’ dodijelio je tri Zahvalnice, Tomislavu Doriću, Eugenu Adamoviću i prijateljima iz Gorice za pomoć u radu kluba.

O proljetnoj sezoni i obvezama koje slijede, te o potrebi organiziranja 30. obljetnice kluba, razgovaralo se na zajedničkoj večeri i druženju nakon održane Skupštine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content