• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

TRODNEVNIM PROGRAMOM OBILJEŽENO ANTUNOVO U KRALJEVOJ VELIKOJ

Posjetom 153. Brigade Velika Gorica započelo je trodnevno obilježavanje Antunova u Kraljevoj Velikoj, u subotu, 10. lipnja. Kroz tri dana izveden je različit program, a završen je Memorijalnim turnirom ‘Antun Neduk -Dok’, u utorak navečer, 13. lipnja na samo Antunovo.

Najveći dio pripremljenog programa uz Antunovo održan je, ove godine, na nogometnom igralištu Urije u Kraljevoj Velikoj. Tamo su se odigrale nogometne utakmice između veterana NDH ZŽ, NK BUNA i NK STARI GRAD. U isto vrijeme, u društvenom domu odvijao se kulturno umjetnički program u organizaciji Udruge žena „Veličanke“. Prije početka programa svima se obratio i općinski načelnik Nikola Horvat, koji je pohvalio rad udruga i mjesnog odbora iz Kraljeve Velike, te im čestitao na zajedništvu i slozi koja vlada među njima, a isto tako i na organizaciji Antunova. Nakon bogatog kulturno umjetničkog programa svi sudionici programa i domaćini okrijepili su se uz pripremljenu večeru, a zatim zabavljali do sitnih jutarnjih sati uz glazbeni sastav „Tajna“.

Nedjelja je započela likovnom kolonijom na Urijama, u kojoj su sudjelovali Slikari Općine Lipovljani, DLAN Novska i Moslavački Štrk Popovača. Nakon toga posjetitelji su mogli uživati uz zabavne igre „DJECA, MAME, TATE“, a u 18 sati odigrana je i nogometna utakmica „DEBELI-MRŠAVI“ u kojoj je sudjelovao i sam općinski načelnik, igrajući za ekipu „mršavih“. No niti to im nije pomoglo, te je ekipa „debelih“ i ove godine bila bolja, pobijedivši sa rezultatom 5:3.

Poslije utakmice za sve prisutne organizirana je večera pod šatorom na Urijama.

Na sam dan blagdana sv. Antuna, u utorak, 13. lipnja u Kraljevčanskoj crkvi je održana sveta misa, a nakon toga i tradicionalna munta. Ona je i ove godine bila atraktivna i jedinstvena, a osim zanimljivog načina prodaje, vjernici i posjetitelji mogli su kupiti poklonjenu janjad, prase, kokoši i pijetle, patke i zečeve. Za sve hodočasnike u Kraljevu, Udruga žena Veličanke pripremila je obilje kolača i pića, koje su dijelile nakon misnog slavlja.

Trodnevni program uz Antunovo završio je 3. memorijalnim turnirom ‘Antun Neduk-Dok’. Na turniru je pobijedila ekipa NK ‘STARI GRAD’ iz Kraljeve Velike, drugi su bili NK ‘MLADOST’ iz Repušnice, treći NK ‘VATROGASAC’ iz Husaina, dok je četvrto mjesto zauzela ekipa iz Osekova.

Potporu ovoj tradicionalnoj manifestaciji u Kraljevoj Velikoj pružila je i Turistička zajednica općine Lipovljani jer ovo staro naselje i obilježavanje Antunova ima turistički potencijal koji treba ponuditi turistima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content