• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SVEČANO OTVORENA PRVA SAMOSTALNA LIKOVNA IZLOŽBA INES BABIĆ i VIKTORIJE ŠADEK

U četvrtak, 14. rujna., u galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj svečano je otvorena likovna izložba pod nazivom „Sve naše boje“. Autorice ove izložbe su mlade slikarice Ines Babić iz Kraljeve Velike te Viktorija Šadek iz Lipovljana.

Ines i Viki, kako ju mnogi od milja nazivaju, mlade su slikarice koje su svoj talent za likovnost odlučile brusiti pohađajući likovnu radionicu pod mentorstvom Ivice Ice Bilandžića, koji je uvidio kako su ove dvije dame sposobne pratiti postavljene standarde za izradu klasične slike te njenu kasniju nadogradnju. U klasičnom slikarstvu najvažnije je što vjernije viđeno

prenijeti crtežom na materijal, a Viktorija i ines tu sposobnost svakako posjeduju. Naučile su kadrirati sliku, uravnotežiti istu, zastupiti zlatni rez, primijeniti perspektivu te sukladnost i komplementarnost primijenjenih boja. Isto tako, svladale su i potrebnu brzinu izrade slike akrilikom i uljanim bojama, koristeći malšpahtlu kao slikarski alat kojeg i danas primjenjuju, postižući najbolje slikarske uratke.

 

Prije samog otvorenja, svima okupljenima uvodno se obratila ravnateljica POU Novska, Valentina Opić, nakon čega je zamjenica gradonačelnika Grada Novske Marija Kušmiš svečano otvorila izložbu.

S obzirom da su Ines i Viktorija s područja Općine Lipovljani, svečanom otvorenju nazočio je i Općinski načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat, zajedno sa zamjenicom Ljiljanom Tomić. Načelnik Horvat čestitao je Ines i Viktoriji na ovom hvale vrijednom uspjehu, te zaželio da nastave u istom smjeru kako bi ovakvih izložbi bilo što više. Ujedno, zahvalio se i što na ovaj način uzdižu kulturni identitet Općine Lipovljani.

Nakon svečanog otvorenja, posjetitelji i uzvanici mogli su razgledati izložbu, nakon čega su ih domaćini počastili prigodnim domjenkom, a cijeli događaj upotpunio je i mladi tamburaški sastav.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content