• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA POBJEDE, DANA DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA

Već tradicionalno u organizaciji Općine Lipovljani svečano će se obilježiti Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, u subotu 5. kolovoza. Obilježavanje ovog praznika započet će u 10,00 sati svetom misom u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima,  za sve poginule hrvatske branitelje, a posebno one s područja općine Lipovljani. Nakon svete mise izaslanstvo Općine Lipovljani uputit će se sa predstavnicima svih udruga na području općine te ostalim župljanima, u procesiji prema mjesnom groblju u Lipovljanima. Nakon polaganja vijenaca i odavanja počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima, župnik Tomislav Pavlović predvodit će molitvu kod centralnog križa.

Oko 12,00 sati u centralnom parku u Lipovljanima predviđen je doček 7 jahača 21. Konjaničkog maratona, koji je posvećen žrtvama Domovinskog rata, odnosno 3. „kutinskoj“ bojni 125. domobranske pukovnije Novska. Tijekom pauze i kratkog predaha, najmlađi mještani općine Lipovljani moći će osjetiti kako je to „u sedlu“, te će uz pomoć konjanika imat priliku i jahati konje.

Pozivamo sve sumještane općine Lipovljani da dođu i pozdrave ovaj tradicionalni maraton koji je ušao u treće desetljeće, a posebno konjanike koji na ovaj način svake godine odaju počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content