• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SA ‘STRABAGOM’ POTPISAN UGOVOR O POTPUNOJ REKONSTRUKCIJI I OBNOVI ULICE JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA

Do kraja rujna, ako vrijeme to dozvoli, započet će radovi na rekonstrukciji prometnice i nogostupa u ulici Josipa Kozarca u Lipovljanima, na dijelu koji nije još obnovljen, od raskrižja kod bunara do križanja sa Zagrebačkom ulicom. Radovi mogu trajati 180 kalendarskih dana i trebaju završiti do kraja ožujka iduće godine.

Rekonstrukciju prometnice i nogostupa u Kozarčevoj ulici izvodit će ‘Strabag’, iz Zagreba, poduzeće koje je već uspješno radilo na obnovi lipovljanskih ulica, a vrijednost radova je gotovo 4 milijuna kuna. I ova rekonstrukcija ulice u Lipovljanima, financirati će se sredstvima Europske unije.

Nakon odobravanja projekta rekonstrukcije ulice Josipa Kozarca i potpisivanja ugovora o financiranju sredstava iz fonda Europske unije, proveden je javni natječaj za najboljeg izvođača radova. Najpovoljniju ponudu dao je ‘Strabag’, s kojim je u utorak, 4. rujna, sklopljen i ugovor o izvođenju radova.

U ime Općine Lipovljani ugovor je potpisao Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, a potpisivanju je u ime ‘Strabaga’ bio prisutan Mladen Brnčić, tehnički operator poslova zagrebačkog područja u ‘Strabagu’. Potpisivanju ugovora, ujedno i radnom dogovoru o pripremanju poslova na započinjanju rekonstrukcije, bio je prisutan i Danijel Lenart, direktor ‘Lipkom servisa’, poduzeća koje se brine o priključcima vode, plina i kanalizacije na području Lipovljana.

                Nakon potpisanog ugovora, općinski načelnik Nikola Horvat, izrazio je zadovoljstvo što je ‘Strabag’ izborio posao na rekonstrukciji prometnice i nogostupa u Kozarčevoj ulici u Lipovljanima, jer su dosadašnji radovi na obnovi nekoliko ulica u Lipovljanima kvalitetno odrađeni, a to očekuje i od predstojećih radova. Predstavnik ‘Strabaga’ Mladen Brnčić naglasio je da pripreme za početak radova kreću od idućeg tjedna, a čim završe posao u Kutini, sele se u Lipovljane.

                Tijekom rekonstrukcije ulice Josipa Kozarca, kroz središte  Lipovljana, obnovit će se 1.100 metara prometnice širine 5,5 metara, slivna kanalizacija i isto toliko dugački nogostup u širini 1,2 metra.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content