• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRUŽENA POTPORA BICIKLISTIČKOM MARATONU DJECE 100% VOJNIH INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

Biciklistički maraton ‘Putovima naših očeva’, kojeg voze djeca hrvatskih branitelja od Vukovara do Knina, u petak, 1. kolovoza svoju 4. etapu završio je u Lipovljanima. Za sve sudionike biciklističkog maratona, općina Lipovljani i Osnovna škola Josipa Kozarca priredili su doček i omogućili smještaj i noćni odmor u prostoru lipovljanske osnovne škole.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Ni jaka kiša nije spriječila dolazak 11 biciklista, u večernjim satima 1. kolovoza u osnovnu školu, na putu dugom 535 kilometara od Vukovara do Knina. Dočekali su ih Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, Nikola Horvat, djelatnik Općine Lipovljani, Mirjana Čop, djelatnica Osnovne škole i Željko Pogačić, predsjednik UDVDR-a, ogranak Lipovljani. Biciklistički maraton organizirala je udruga ”100% HRVI, I. skupina” iz Osijeka u okviru svojih programa.

Nakon što su se smjestili u osnovnu školu izaslanstvo biciklista i UDVDR-a Lipovljani položili su u večernjim satima cvijeće i upalili svijeće za poginule branitelje s područja općine Lipovljani, kod Velikog križa na lipovljanskom groblju. Potom su nastavljene pripreme za odmor i sutrašnji nastavak biciklističkog maratona prema Sisku i dalje do Knina, u koji će doći 5. kolovoza na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

– Naša udruga provodi program ‘Put istine o Domovinskom ratu’ kroz koji svake godine na drugom mjestu obilježavamo događaje iz Domovinskog rata. Jedan dio tog programa je projekt djece 100% invalida i djece hrvatskih branitelja, biciklistički maraton ‘Putovima naših očeva’, kojeg su oni inicirali, a kojeg financira Ministarstvo branitelja Republike Hrvatske. Ministarstvo je ujedno i pokrovitelj 6-dnevnog maratona, a partner nam je Bjelovarsko-bilogorska županija. Na putu dužem od 500 kilometara surađujemo i s mnogim općinama i gradovima, koji nam pružaju mjesto dnevnog i noćnog odmora, a logistički potporu svima nama pružaju članovi Udruga prijatelja ‘Novo naselje’ Ivankovo – rekao nam je u Lipovljanima Đuro Glogoški, predsjednik udruge ”100% HRVI, I. skupina” iz Osijeka.

Dok su se biciklisti pripremali za sutrašnji nastavak maratona, a članovi logistike pripremali večeru, u zajedničkom druženju razgovaralo se o raznim temama. Prije večere Đuro Glogoški, predsjednik udruge, pozdravio je bicikliste i sve nazočne goste i zahvalio općini Lipovljani na iskazanoj brzi i dočeku, a Tomislavu Lukšiću, zamjeniku načelnika općine Lipovljani, predao je zahvalnicu.

Kako su Lipovljani najbliža točka u kojoj se odmaraju biciklistički maratonci, kao partneri u projektu, u Lipovljanima ih je posjetila i Đurđica Ištaf Benšić, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije. U znak zahvale i njoj je uručena zahvalnica udruge, kao i Osnovnoj školi u Lipovljanima, koju je primila Mirjana Čop.

Na uručenom priznanju su se zahvalili, ali i trud biciklista istaknuli, kao i svu brigu koja se vodi kako bi maraton uspješno bio završen, Tomislav Lukišć u ime općine Lipovljani i Đurđica Ištaf Benšić u ime Bjelovarsko-bilogorske županije.

Biciklistički maraton krenu je iz Vukovara u četvrtak, 31. srpnja, a ove godine voze ga 11 biciklista: Goran Domitrović, Boris Glogoški, Robert Glogoški, Matija Klarić, Zvonimir Kos, Tomislav Pleša, Zvonimir Korać, Tomislav Nedić, Predrag Klaić, Alex Franjul i Davor Njokoš. Kako bi osigurali sve što treba tijekom biciklističkog maratona, volontirajući su pomagali: Ivo, Josip i Stjepan Dominković, Pavo Kovačević, Matea Mamić, Dalibor Mišić, Zoran Čonka, te Tihana, Božana i Stjepan Njokoš.

Nakon uspješnog završetka ovog programa, članovi udruge ”100% HRVI, I. skupina” okrenut će realizaciji drugih programa koji slijede već na jesen.         (Damir SMETKO)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content