• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Pri završetku gradnja kanalizacije u dvije ulice vrijedna 2 milijuna kuna

Nakon izgradnje kanalizacije u Željezničkoj ulici u Lipovljanima, koja je dovršena krajem prošle godine, u toku su i radovi na izgradnji sekundarne kanalizaciju u lipovljanskoj Ulici sv. Barbare, od željezničke pruge do auto ceste. Završetak radova očekuje se tijekom svibnja, a radove je obišao i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, sa suradnicima, kako bi pratio tijek izgradnje. Radovi na izgradnji kanalizacije u ove dvije ulice vrijedni su oko 2 milijuna kuna, a 80% vrijednosti sufinanciraju Hrvatske vode.

Kanalizacija u Željezničkoj ulici u Lipovljanima završena je pred kraj prošle godine. No, svi radovi još nisu završeni, posebno oni na saniranju asfaltnog oštećenja. Razlog tomu je nekoliko ispitivanja nepropusnosti sustava i popravak tog oštećenja. Očekuje se brza sanacija, skoro asfaltiranje i konačno uređenje ulice. U Željezničkoj ulici izgrađen je kolektor u dužini 566 metara, čija je vrijednost radova oko milijun kuna, bez uračunatog PDV-a.

Radovi u Ulici sv. Barbare izvode se u dužini od 375 metara. Izvođač radova je poduzeće ‘Lonja-Strug’ iz Kutine, a vrijednost radova je oko 600.000 kuna bez PDV-a. radovi su pri kraju, a kako bi odvodnja kanalizacije uspješno funkcionirala, obje ulice, i Željeznička i Ulica sv. Barbare, na trasi kolektora imaju izgrađene prepumpne stanice, zbog nizinskog dijela trase, što znatno povećava cijenu radova. Povoljno je to što čak 80% investicije financiraju Hrvatske vode, što je oko 1,6 milijun kuna.

Nakon okončanja poslova na izgradnji sekundarne kanalizacije, stanovnici Željezničke i Ulice sv. Barbare imat će mogućnost priključenja na kanalizaciju, kojom upravlja ‘Lip-kom’ iz Lipovljana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content