• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREDSTAVLJEN PRETISAK KNJIŽICE O LIPOVLJANIMA I CJELOKUPNI RAD NJENOG AUTORA – JOSIPA MATUŠEKA

U Narodnoj knjižnica i čitaonici u Lipovljanima, u srijedu, 24. listopada održano je predstavljanje pretiska knjige Josipa Matušeka: ‘Lipovljani u životu i djelu Josipa Kozarca’. O knjizi su govorili gosti iz Daruvara; Alen Matušek, sin profesora Matušeka i prof. Vjenceslav Herout, suradnik prof. Matušeka, koji se stara da što više pisanih djela pokojnog prof. Josipa Matušeka bude objavljeno.

Predstavljanje pretiska knjižice: ‘Lipovljani u životu i djelu Josipa Kozarca’ održalo se u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada. Goste iz Daruvara, te zainteresirane čitatelje, od kojih je većina povezana s Češkom besedom općine Lipovljani, pozdravila je Marica Tisaj, knjižničarka, a o reprint izdanju kratko je govorio i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani. Promotore djela Josipa Matušeka pozdravio je i Marijan Kadliček, predsjednik Češke besede općine Lipovljani.

Osim o nastanku knjižice o Lipovljanima vezane uz rad Josipa Kozarca, šumara i književnika, i njenom ponovljenom izdanju, Alen Matušek i Vjenceslav Herout govorili su o sveobuhvatnom radu i životu Josipa Matušeka. On je iza sebe ostavio važan istraživački i pisani trag o mnogim temama, najčešće vezanim za češku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj. O radu Josipa Matušeka u češkoj, manjinskoj zajednici i dolasku u Lipovljane, na predstavljanju ovog reprint izdanja, iznese su poznate pojedinosti vezane u njegov rad. Iznijeli su ih članovi Češke besede općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content