• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisivanjem ugovora osigurano prvih 253.388,00 kuna za rekonstrukciju Ulice Kralja Tomislava – 1. faza

U ovo predblagdansko ozračje stigla nam je božićna čestitka, i to u obliku ugovora vrijednog 253.388,00 kuna.

Općinski načelnik Nikola Horvat danas je potpisao ovaj vrijedan ugovor u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, kojeg zastupa državni tajnik Nikola Mažar.

Na temelju Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje održivog povratka na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave, a nakon objavljenog Javnog poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore od 20. studenog 2020., Općina Lipovljani pripremila je i prijavila projekt rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava u Lipovljanima – 1. faza. Ovaj projekt zauzeo je 7. mjesto na rang listi po broju bodova, od ukupno 18 odabranih projekata, te je ostvarena potpora od gotovo 254 tisuće kuna.

Dobivena sredstva utrošit će se početkom 2021. godine za 1. fazu rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava. Radi se o dionici od mjesnog groblja pa sve do križanja sa Ulicom Fratrov jarak gdje će se kolnik značajno proširiti, rekonstruirat će se pješačka staza, uredit kolni ulazi, ugradit DTK instalacije  te oborinski i slivnički cjevovod. Ovim projektom vrijednim gotovo 1,9 milijuna kuna riješit će se dugogodišnja problematika mimoilaženja dvaju vozila prema groblju, te značajno povećati komunalni standard stanovnika Ulice kralja Tomislava.

Nakon prve faze, u 2022. godini očekuje nas nastavak rekonstrukcije na dionici do Vatrogasnog doma. Procijenjena  vrijednost za obje faze, odnosno cijeli projekt rekonstrukcije iznosi više od 3,5 milijuna kuna.

Ovim putem se zahvaljujemo Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje, na čelu sa državnim tajnikom Nikolom Mažarom, na vrlo vrijednoj potpori.

Dokumenti za preuzimanje
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content