• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisan ugovor za obnovu i uređenje dijela županijske ceste od Piljenica do Ilove, vrijedan 1.400.000 kuna

Za najoštećeniju dionicu županijskih cesta, na području općine Lipovljani, koja se proteže od mosta na rijeci Pakri u Piljenicama do mosta preko rijeke Ilove, kod Ilove, na pravcu Lipovljani – Kutina preko Piljenica, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani potpisao je ugovor o zajedničkom financiranju obnove i uređenja te ceste. Ugovor je potpisan sa Županijskom upravom za ceste SMŽ, u petak, 28. veljače, u Sisku, u sjedištu Sisačko-moslavačke županije, uz prisustvo župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića.

Tako će se i ove godine nastaviti obnova županijskih cesta na području općine Lipovljani po programu zajedničkog financiranja obnove, u omjeru 50:50%. Dužina dionice ceste Ž3213, od Piljenica do Ilove je 2,2 kilometra i procjenjuje se da će vrijednost radova iznositi 1.400.000 kuna, a Općina Lipovljani će u toj obnovi asfalta i trase županijske ceste sudjelovati sa 700.000 kuna. Tolika sredstva su planski osigurana u proračunu Općine Lipovljani za 2020. godinu.

Uz Nikolu Horvata, načelnika općine Lipovljani, još 7 načelnika i gradonačelnika s područja Sisačko-moslavačke županije, potpisalo je slične ugovore o zajedničkom financiranju obnove županijskih cesta na svojim području. Sve njih pozdravio je Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije i zahvalio za financijsko sudjelovanje u obnovi što više kilometara županijskih cesta, koje županija ne bi mogla urediti bez zajedničkog financiranja.

Mario Posavac, zamjenik ravnatelja Županijske uprave za ceste SMŽ, također je pozdravio sve načelnike općina i gradonačelnike i naglasio da se sada potpisuju ugovori za obnovu županijskih cesta u iznosu od 20 milijuna kuna. Županijska uprava za ceste u Sisku će provesti javne natječaje za odabir najpovoljnijih izvođača radova, a s poslom na uređenju i obnovi županijskih cesta krenut će se nakon 15. travnja i završetka sezone zimske službe.

Nakon završetka popisivanja ugovora, u ime prisutnih načelnika i gradonačelnika, ŽUC-u se zahvalio i tako podržao ovakav projekt uređenja oštećenih županijskih cesta Željko Babić, gradonačelnik Kutine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content