• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN VIŠE OD 4 MILIJUNA KUNA ZA ULICU JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA

Ugovor vrijedan više od 4 milijuna kuna, potpisao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju pri Ministarstvu poljoprivrede Vlade Republike Hrvatske. Po tom ugovoru, i s više od 4 milijuna kuna odobrenih sredstva, obnovit će se i potpuno izgraditi  ulica Josipa Kozarca u Lipovljanima. Ugovor je potpisan u četvrtak, 8. veljače u Zagrebu, a sredstva su izborena na natječaju za novčana sredstva Europske unije, iz Programa ruralnog razvoja Hrvatske od 2014. – 2020. godine.

                U nizu, i višegodišnjem stalnom uređenju komunalne infrastrukture na području općine Lipovljani, a posebno prometnica u Lipovljanima, na natječaj iz Programa ruralnog razvoj RH, mjere 07 – temeljne usluge i obnova sela u ruralnom području, Općina Lipovljani kandidirala je prošle godine projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste i nogostupa u ulici Josipa Kozarca u Lipovljanima. Cjelovita obnova prometnice širine 5,5 metara i nogostupa, te okoliša, u dužine od oko 1.100 metara, treba biti završena u roku od 2 godine,od potpisivanja ugovora.

                Potpisivanje izuzetno vrijednog ugovora, u ukupnom iznosu od 4.141.982 kune, koliko se najviše može isplatiti sredstava za uređenje ulice Josipa Kozarca u Lipovljanima, održano je u Ministarstvu mora i prometa u Zagrebu. Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, zajedno s još 211 načelnika i gradonačelnika iz čitave Hrvatske, bio je prisutan na zajedničkom potpisivanju ugovara, kojom prilikom je dodijeljeno 650 milijuna kuna za programe izgradnje nerazvrstanih cesta iz Programa ruralnog razvoja.   

                Tijekom zajedničkog potpisivanja ugovora, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, čestitao je svim načelnicima i gradonačelnicima iz Hrvatske, na kandidiranim projektima i ostvarenim ugovorima, a najavio je i nove natječaje za sredstva Europske unije, u proljeće ove godine. Čestitkama se pridružio i Oleg Butković, ministar mora i prometa RH, a o samim ugovorima, na zajedničkom skupu načelnika i gradonačelnika , govorila je i Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja.   

                Među 212 projekata izgradnje cestovne infrastrukture, s područja Sisačko-moslavačke županije, uz općinu Lipovljani, još su odobreni projekti iz 7 općina i gradova, čiji su načelnici i gradonačelnici, također, bili prisutni 8. veljače u Zagrebu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content