• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISAN UGOVOR O PRUŽANJU ENERGETSKE USLUGE – U 2020. GODINI LED RASVJETA U CIJELOJ OPĆINI

U petak, 13. prosinca, u uredu općinskog načelnika u Lipovljanima potpisan je Ugovor o pružanju energetske usluge u uštedi električne energije u javnoj rasvjeti općine Lipovljani. Ugovor su potpisali općinski načelnik Nikola Horvat i Marina Korbar Gverić, ovlaštena osoba za zastupanje Zajednice ponuditelja; „Experta grupe“ d.o.o. iz Požege, „LED rasvjeta“ d.o.o. iz Požege i „Veritas ESCO“ d.o.o. iz Splita.

Potpisivanjem ovog ugovora zapravo se radi o modernizaciji javne rasvjete u cijeloj općini, gdje će se postojeća rasvjetna tijela javne rasvjete u potpunosti zamijeniti novom, energetski i ekološki učinkovitom LED rasvjetom, što će za Općinu Lipovljani zapravo značiti dodatne značajne uštede u potrošnji električne energije. Vrijednost ugovora je nešto manja od 2,3 milijuna kuna bez PDV-a, a radovi će se financirati isključivo iz ostvarenih ušteda u potrošnji električne energije u javnoj rasvjeti, što znači da Općina Lipovljani neće imati nikakvih dodatnih troškova.

Općinski načelnik Nikola Horvat naglasio je kako je rok za izvođenje ovih radova 180 dana, što znači da se najkasnije do kraja svibnja 2020. očekuje završetak radova. Također, nova LED rasvjeta svijetlit će tokom cijele noći, a svaka lampa bit će tako modificirana da od 23-04 sati svijetli smanjenim intenzitetom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content