• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Postavlja se nova žičano-betonska ograda oko mjesnog roblja u Lipovljanima

Nakon proljepšanja vremena i obavljenih priprema, krajem ožujku započeli su radovi na postavljanju žičano-betonske ograde oko mjesnog groblja u Lipovljanima. Radovi na ograđivanju prostora mjesnog groblja trajat će do kraja travnja, izvode ga djelatnici ‘Lipkom servisa’, a kompletan posao koštat će oko 60.000 kuna.

Nova žičano-betonska ograda postavlja se od parkirališta uz groblje, te zapadnu i sjevernu stranu groblja, u dužini od 310 metara. U petak, 5. travnja djelatnici ‘Lipkom servisa’ već su završili postavljanje gotovo svih stupaca na trasi ograde, a započeli su i sa postavljanjem pletene žice.

Nova ograda postavlja se umjesto dosadašnje, ‘zelene’ ograde koja je bila uglavnom od čempresa. Njih je zahvatila bolest, pa su se sušili i propadali. Takva, ‘zelena’ ograda je počupana, a umjesto nje postavlja se žičano-betonska ograda. Novac je osigurala Općina Lipovljani. Razmišlja se i o ponovnoj sadnji zelene ograde, no traži se pogodna vrsta biljke koja bi bila izdržljiva za tu namjena, ali i dekorativna. Ipak, najvažnije je čvrstom ogradom ograditi groblje, a to će biti učinjeno do kraja travnja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content