• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POSJETILI UČENIKE PRVOG RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE JOSIPA KOZARCA U LIPOVLJANIMA, KRALJEVOJ VELIKOJ I PILJENICAMA

Dana 5. rujna učenike prvog razreda u matičnoj školi, te učenike područnih škola Kraljeva Velika i Piljenice posjetio je načelnik Općine Lipovljani Nikola Horvat, u pratnji ravnateljice Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima, Mirjane Faltis. Načelnik je učenike razveselio košaricama sa slatkišima te im poželio uspješnu novu školsku godinu. Nakon obilaska škola, ravnateljica je načelnika upoznala s projektima i aktivnostima koje se očekuju u ovoj školskoj godini. Sa zadovoljstvom i riječima podrške načelnik je zaželio puno uspjeha te ponudio suradnju i pomoć.

Iako o osnovnom školstvu na području općine zakonski brinu županije, u uređenju prostorija škola sa značajnim sredstvima sudjeluje i Općina Lipovljani, sve u cilju da se što više poboljšaju uvjeti obrazovanja jer se u zgrade škole nije ulagalo godinama.

Tako je u kraljevčanskoj područnoj školi pretprošle godine potpuno uređen sanitarni čvor, zamijenjena je dotrajala drvena stolarija novom, a prošle godine uređeno je i centralno grijanje. Obavljenim poslovima i uređenjem iskazano je zadovoljstvo učitelja i učenika, a za te radove, samo iz općinskog proračuna općine Lipovljani u proteklih dvije godine, izdvojeno je oko 55.000 kuna.

U područnoj školi u Piljenicama radi se u dva kombinirana razreda na katu školske zgrade. Tehnička opremljenost škole je dobra, a od velikog je značaja i nova stolarija koja je ove godine postavljena na školskoj zgradi umjesto dotrajale stare drvene stolarije, kroz koju je pri jačoj kiši voda ulazila u učionice. I ove radove sufinancirala je Općina Lipovljani, za što je izdvojeno 40.000 kuna.

Da se suradnja Općine Lipovljani i Osnovne škole u Lipovljanima nastavlja i dalje, pokazuje činjenica da je u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom izrađen projekt Energetske obnove fasade škole i školske dvorane u Lipovljanima, što je Općina Lipovljani sufinancirala iznosom od 40.000 kuna. Projekt  vrijedan oko 6.730.000,00 kuna trebao bi započeti sa realizacijom 2018. godine, a Općina Lipovljani će za sufinanciranje ovog projekta izdvojiti 300.000 kuna, iznos koji će se osigurati općinskim proračunom za 2018. godinu. Također, tijekom ljetnih praznika u matičnoj školi izrađena je unutarnja hidrantska mreža, radovi koje je općina sufinancirala iznosom od 25.000 kuna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content