• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Općinski načelnik predstavio proračun za 2021. godinu u iznosi većem od 22 milijuna kuna

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, predstavio je proračun općine Lipovljani za 2021. godinu u iznosu većem od 22 milijuna kuna, što je daleko najveći proračun Općine Lipovljani u njenom, gotovo 30-to godišnjem postojanju. Prijedlog proračuna predstavljen je na sjednici Općinskog vijeća općine Lipovljani, održanoj u četvrtak, 12. studenog, u večernjim satima, u dvorani Društvenog doma u Lipovljanima.

Sjednicu Općinskog vijeća, 25. po redu, na kojoj je bilo 8 od 13 vijećnika, vodio je Tomislav Lukšić, predsjednik vijeća, a najvažnija od 8 točaka dnevnog reda, bila je predstavljanje prijedloga proračuna Općine Lipovljani za 2021. godinu. Prijedlog budućeg proračuna, predstavljen općinskim vijećnicima, tako je upućen i na javni uvid, a bit će objavljen i na web stranici općine Lipovljani, pa građani mogu općinskom čelništvu predlagati svoje sugestije i prijedloge u roku 15 dana. To mogu učiniti i vijećnici Općinskog vijeća, u obliku amandmana, koji će se usvojiti ili odbiti na slijedećoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj se očekuje izglasavanje proračuna Općine Lipovljani za iduću 2021. godinu.

Osim jednosatnog predstavljanja prijedloga proračuna Općine Lipovljani za 2021. godinu, na sjednici je održan i aktualni sat, u kojem je 6 vijećnika postavilo 8 vijećničkih pitanja, na koje je odgovarao Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, te Davor Živković, direktor ‘Lipkom servisa’.

Vijećnici su na sjednici izglasali i odluku o donošenju strateškog programa razvoja općine Lipovljani za razdoblje od 2017. do 2022. godine. Izglasana je i odluka o proglašenju nerazvrstanih cesta na području općine Lipovljani, uz ažuriran popis svih nerazvrstanih cesta. Umirovljenici s područja općine Lipovljani, koji primaju male mirovine, za ovogodišnje božićne blagdane dobit će jednokratnu novčanu pomoć – božićnicu. Odluku o isplati te pomoći, koja je predviđena u proračunu Općine Lipovljani, vijećnici su prihvatili, a Općina Lipovljani uputit će javni poziv svim umirovljenicima, koji primaju mirovinu do 2.500 kuna, i time ostvaruju pravo na novčanu pomoć, da se jave s potrebnim podacima i računom u općinsku administraciju ili dostave podatke putem elektroničke pošte.

Na kraju sjednice prihvaćen je prijedlog o izmjenama i dopunama odluke o raspolaganju, upravljanju i stjecanju nekretnina u vlasništvu Općine Lipovljani, te odluku o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Gospodarske zone Blatnjača.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content