• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OPĆINA LIPOVLjANI NASTAVLJA SURADNjU SA ŽUPANIJOM NA PROJEKTU ‘PODUZETNIČKI KREDITI’

S predstavnicima gradova i općina Sisačko-moslavačke županije, uključenih u projekt vezan uz poduzetničke kredite, u sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku, u četvrtak, 26. veljače potpisani su ugovori o nastavku provedbe projekta ‘Poduzetnički krediti’ u 2015. godini. Cilj projekta je omogućavanje povoljnijih poduzetničkih kredita, prvenstveno radi novih investicija. Korisnici kredita mogu biti mali i srednji poduzetnici, a to su: obrti, trgovačka društva i zadruge.
1-kredpod                U tom projektu, koji već niz dosadašnjih godina provodi Sisačko-moslavačka županija, kao partner sudjeluje i općina Lipovljani, kako bi poduzetnici s lipovljanskog područja imali pravo na povoljnije poduzetničke kredite. Na potpisivanju nastavka provedbe ovog projekta i u ovoj, 2015. godini, u ime općine Lipovljani, bila je Natalija Rohan, v.d. pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Lipovljani.

Sisačko-moslavačka županija, kao nositelj projekta, uz još 13 gradova i općina i 10 poslovnih banaka, nastavlja projekt ‘Poduzetnički krediti’ i u ovoj godini. Na raspolaganju je 62 milijuna kuna za ovu mjeru. Rok otplate je 10 godina, s počekom od 2 godine. Kamatna se stopa kreće u visini od 6 do 8,75 %, a subvencije, koje zajedno udružuju Sisačko-moslavačka županija i jedinice lokalne samouprave, kreću se od 2 do 5%. Visina kredita nije ograničena, a natječaj je otvoren od 27. veljače 2015. do iskorištavanja sredstava. U prošloj godini bilo je 30 zahtjeva, koji su zaprimljeni na povjerenstvu, odbijeno je pet, a na daljnju obradu bankama proslijeđeno je 25 zahtjeva. Banke su odobrile 18 kredita u ukupnom iznosu većem od 28 milijuna kuna.

– Ovaj smo projekt nastavili u cilju stvaranja kvalitetnije poduzetničke klime i pomoći našim poduzetnicima, kako bi oni, u ova krizna vremena, mogli što lakše prebroditi tu krizu, a onda krenuti putem razvoja – naglasila je Anita Sinjeri-Ibrišević, zamjenica župana, koja je bila na potpisivanju ugovora svih partnera u ovom projektu.

NATJEČAJ ZA DODJELU PODUZETNIČKIH KREDITA 2015.

UVJETI ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA

IZJAVA 2015.pdf

IZJAVA 2015.

1-krepod3

 

smz.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content