• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OPĆINA LIPOVLJANI KAO SUORGANIZATOR DANA PLANETE ZEMLJE NA BICIKLU U MOSLAVINI 27.04.2019.

Turistička zajednica grada Kutine, u suradnji s Biciklističkim klubom Kutina, Javnom ustanovom Parka prirode Lonjsko polje i Općinom Lipovljani, 27. travnja organizira ekološko-rekreativnu biciklijadu povodom Dana Planeta Zemlje pod nazivom „Dan planeta Zemlje na biciklu u Moslavini“. Biciklijada nudi izvrsno druženje i ugodnu vožnju okolicom Kutine, razvija cikloturističku ponudu regije, te promovira i potiče upotrebu bicikla kao prijevoznog sredstva. Program biciklijade sastoji se od tri rekreativne vožnje, sportskih igara na cilju, ugostiteljske ponude i brojnih drugih aktivnosti.

U akciju uključujemo udruge, izletišta, proizvođače suvenira, a broj (biciklista) povećava se svake godine. Prošle godine posjetilo nas je preko 1500 sudionika/biciklista iz cijele Hrvatske, kao i gosti iz inozemstva (BIH, Srbija, Slovenija).

Svake godine mijenja se ruta biciklijade, te se time promovira ne samo Kutina, već i ostatak Moslavine, te zapadna Slavonija – Lipovljani, gdje je i predviđeno duže stajalište. Rute prolaze pokraj zaštićenih prirodnih i kulturnih baština, čime se predstavlja i popularizira Moslavina kao turistička destinacija sa svim svojim prirodnim resursima.

Iz smjera Zagreba, u suradnji s Turističkom agencijom TIM Travel i ove godine će biti organiziran Bus&Bike (prijevoz biciklista i bicikala). Cijena povratne karte za vozača i njegov bicikl iznosi 80,00 kn. Broj mjesta je ograničen te je potrebna rezervacija mjesta na info@timtravel.hr ili +385 (99) 4512 133.

Ukoliko nemate vlastiti bicikl, u samoj destinaciji moguće je iznajmiti bicikle i to na sljedećim kontaktima: Prijamni centar Repušnica 044 652 427, OPG Leskarac 098 222 955 ili ukoliko trebate malu pomoć u vožnji rutama, moguće je iznajmiti i električni bicikl na 098 493 984 (Ebike.pdl).

Ova promidžbeno ekološka manifestacija potiče na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, s ciljem očuvanja okoliša i našeg planeta. Stoga, dopustite nam da kreiramo vaš dan na kotačima.

Program događanja:

10.00 h – okupljanje sudionika na gradskom trgu u Kutini

(mogućnost kupnje službene majice biciklijade)

10.50 h – najava STARTA

11.00 h – START biciklijade, duža ruta (2 stajališta)

Stajališta:

•             duža ruta – Piljenice, Lipovljani (park)

Cilj – jezero Bajer (sportsko-zabavni program)

Turistička zajednica grada Kutine: 044 681 004, 099 4680 110

info@turizam-kutina.hr

www.turizam-kutina.hr

www.facebook.com/biciklijada.kutina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content