• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana završna konferencija vrlo vrijednog projekta ”Zeleni Lipovljani”

”Lipkom servisi”, komunalno poduzeće Općine Lipovljani, na čelu s Davorom Živkovićem, direktorom poduzeća i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, održali su, u srijedu, 15. rujna, završnu konferenciju projekta ”Zeleni Lipovljani”. Kroz taj projekt na područje općine Lipovljani, u 2021. godini, povučeno je gotovo 100.000 eura iz Kohezijskog fonda Europske unije.

        Na tragu potrebe zelenog djelovanja i gospodarenja, pružanja kvalitetne usluge stanovništvu, te stalne težnje za što boljom opremljenošću vlastitog komunalnog poduzeća, u ”Lipkom servisima” su, u partnerstvu s Općinom Lipovljani, pripremili projekt ”Zeleni Lipovljani”. Glavni cilj projekta bio je nabavka novog komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada, na mjestu nastanka otpada, kod korisnika usluga i putem reciklažnog dvorišta.   

        O pripremi projekta ”Zeleni Lipovljani” na završnoj konferenciji najprije je govorio Davor Živković, direktor poduzeća ”Lipkom servisi”. Tijekom konferencije istaknuo je:

        -Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava, u okviru projekta ”Zeleni Lipovljani”, potpisan s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, stupio je na snagu 25.02.  2021. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 759.775,00 kuna. Od toga je odobreno 516.587,50 kuna bespovratnih sredstava. Projekt je financiran sredstvima Kohezijskog fonda, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2013. – 2020. godine.

        Davor Živković zahvalio je, na kraju provedbe projekta, djelatnicima ‘Sintagme’ iz Nove Gradiške i načelniku Nikoli Horvatu na podršci u provedbi projekta ”Zeleni Lipovljani”.

        Razdoblje provedbe projekta „Zeleni Lipovljani“ je od 28. siječnja 2021. do  28. rujna 2021.godine. U tom vremenu kroz projekt ”Zeleni Lipovljani” nabavljeno je novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona, metala, plastike, tekstila, stakla i krupnog, glomaznog otpada. Uz to provođene su i izobrazno-informativne aktivnosti. Svim svojim korisnicima ”Lipkom servisi” uputili su prijedlog najučinkovitijeg razdvajanja otpada, a tiskan je i informativni letak – ”Pokrenimo pozitivne promjene!”  Podjelom tog letka svim kućanstvima općine Lipovljani, završava provedba projekta ”Zeleni Lipovljani”.

        O ciljevima, stanju usluge prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada, na završnoj konferenciji, govorio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        -Naše komunalno poduzeće ”Lipkom servisi” pruža javnu uslugu prikupljanja komunalnog otpada, na području općine Lipovljani, što obuhvaća 1.140 kućanstava, s 3.455 stanovnika. Svima želimo pružiti što kvalitetniju uslugu, pa je kroz projekt ”Zeleni Lipovljani” nabavljeno potrebno, novo komunalno vozilo, a nastavlja se i edukacija stanovništva oko razvrstavanja i zbrinjavanja komunalnog otpada. Cjelokupno stanovništvo uključeno je izobrazno-informativnu aktivnost realizacije projekta i održivog gospodarenja otpadom i sprječavanja njegovog nastanka – istaknuo je, među ostalim, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        Na kraju konferencije pozvani su svi stanovnici općine Lipovljani da nastave i nadalje odgovorno brinuti o komunalnom otpadu na području općine Lipovljani, uz još češće korištenje reciklažnog dvorišta i pravilnog razdvajanja otpada.

Damir SMETKO      

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content