• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA S 11 TOČAKA DNEVNOG REDA

Izbori, odnosno glasovanje za nova Vijeća mjesnih odbora općine Lipovljani održat će se u nedjelju, 14. lipnja, nakon prestanka dosadašnjeg četverogodišnjeg mandata sadašnjih vijeća, pa rad na pripremi kandidata, izbora i glasovanja za nova vijeća može započeti. Odluka o datumu ‘lokalnih izbora’ jedna je od 10-tak odluka koje su donijeti vijećnici na 14. sjednici Općinskog vijeća općine Lipovljani, održanoj u ponedjeljak, 4. svibnja uvečer.

              Nakon usvojenog zapisnika s protekle dvije sjednice, održan je aktualni sat s pitanjima o komunalnim potrebama na području općine Lipovljani, na koja su odgovarali Miroslav Pavičić, direktor komunalnog poduzeća i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Potom je općinski načelnik Mario Ribar obrazložio godišnji izvještaj o izvršenju općinskog Proračuna za 2014. godinu, koji će po visini prihoda od gotovo 9.750.000 kn, te gotovo 10.000.000 kn rashoda ući u povijest općine Lipovljani, kao najveći do sada u 22-godišnjem postajanju općine Lipovljani. Bez velike rasprave prihvaćeno je izvješće o izvršenju lanjskog Proračuna, ali i točke vezane na to izvješće. Uglavnom, s 9 glasova za i s po 2 suzdržana glasa, prihvaćena su još izvješća o izvršenju Plana razvojnih programa, Programa gradnje komunalne infrastrukture i Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2014. godinu.

  Prihvaćen je i godišnji financijski izvještaj financijskog plana Dječjeg vrtića ‘Iskrica’ u Lipovljanima za 2014. godinu, nakon čega je donesena odluka o raspisivanju ‘lokalnih izbora’ za mjesne odbore za nedjelju, 14. lipanja ove godine.

Na kraju 14. sjednice Općinskog vijeća općine Lipovljani usvojen je prijedlog potpora u poljoprivredi na području općine Lipovljani za 2015. godinu, donijeta je odluka o načinu korištenja Društvenih domova na području općine Lipovljani, te odluku o Planu upisa djece u lipovljanski Dječji vrtić, za godinu 2015./2016. Novost je da će se u Dječji vrtić, ubuduće, uz redovni 10-satni program i program Predškole, od jeseni moći upisati i u ‘Poludnevni program’ u kojem će dijete boraviti do 5 radnih sati u vrtiću. Rok za upis djece u redovni program Dječjeg vrtića u Lipovljanima je 30. svibnja, a za upis u Predškolski program je 30. lipnja ove godine.

Sjednica je završena davanjem potpore Planu upisa u Dječji vrtić i razgovoru o ekonomskoj cijeni boravka djece u vrtiću.   (Damir SMETKO)

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content