• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE O SPECIJALNOJ JEDINICI POLICIJE ‘RIS’

Uz prisutnost velikog broja uzvanika, roditelja i članova obitelji, te samih pripadnika specijalne jedinice ‘Ris’, u Kutini je u četvrtak, 12. travnja održana promocija monografije ‘Specijalna jedinica policije ‘Ris’ Kutina u Domovinskom ratu 1991. – 1996.’, čije tiskanje je financijski pomogla i općina Lipovljani. Tijekom promocije zahvaljeno je svima koji su pomogli na izradi knjige i njenom tiskanju, a među uzvanicima na promociji je bila i Liljana Tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani Nikole Horvata. 

                Knjigu su, među ostalim, predstavili autori monografije Jakša Raguž i Domagoj Štefančić, koji su govori o samom nastajanju knjige, proučavanju arhiva i prikupljanju sjećanja samih pripadnika specijalne jedinice ‘Ris’. Cilj je bio, istaknuli su tijekom obraćanja, napisati ratni put ‘Risova’, sačuvati uspomene na ratne nedaće i podvige, ali i poginule branitelje iz njihove jedinice, kako bi i buduće generacije mogle znati više o Domovinskom ratu i borbi protiv srpske agresije, a za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske. 

                Na kraju predstavljanja monografije o ratnom djelovanju ‘Risova’, general Mladen Markač, ratni zapovjednik specijalnih policijskih postrojbi, govorio je o važnosti policije i specijalne policije tijekom Domovinskog rata. Roditeljima poginulih ‘Risova’ osobno je i uručio tiskanu monografiju. Sve knjižnice i čitaonice, na području djelovanja ‘Risova’, dobit će monografiju, kako bi ona bila dostupna široj javnosti, i tako sačuvala istinu o Domovinskom ratu i sudjelovanju ‘Risova’ u njemu.

                U širem programu promocije monografije o ‘Risovima’ nastupila je pjevačke skupina ‘SiDone’ i članovi KUD-a Voloder.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content