• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA KRATKA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE LIPOVLJANI

Vrlo kratku i brzu sjednicu Općinskog vijeća, održali su općinski vijećnici Općine Lipovljani, u utorak, 25. listopada uvečer. Na dnevnom redu našle su se svega tri točke, a bile su vezane uz Strateški plan gospodarskog razvoja općine Lipovljani i mogućnosti apliciranja, odnosno sudjelovanja, s dijelovima infrastrukturne izgradnje iz tog plana, na natječajima za sredstva iz europskih fondova.

GEDSC DIGITAL CAMERAOva kratka i rasporedom sjednica Općinskog vijeća Lipovljani, neplanirana sjednica, održana je na zahtjev općinskog načelnika Maria Ribara, koji je pripremio projekte razvoja općine Lipovljani. U međuvremenu, od nedavnog formiranja nove vlade Republike Hrvatske, došlo je do promjene Pravilnika o načinu sudjelovanja i odobravanja projekata na natječaju za europska sredstva iz mjera ruralnog razvoja, za koji su pripremljeni projekti Općine Lipovljani.

Stoga se je načelnik Mario Ribar, najprije ispričao vijećnicima na neplaniranom i hitnom održavanju sjednice, a onda i obrazložio razlog sazivanja. Radi se, jednostavno rečeno, o usklađivanju metodologije aplikacije za natječaj, s rokovima i donošenjem odluka na općinskim (i gradskim) razinama, o pojedinim projektima. To je vrlo važno kod ocjenjivanja projekta u ministarstvu i donošenja odluke hoće li projekt biti prihvaćen za financiranje, ili neće biti prihvaćen.

Uz dodatne informacije, i plan objavljivanja natječaja za mjere i pod mjere ruralnog razvoja, Mario Ribar predložio je da se, privremeno, stave van snage prihvaćene odluke na prošloj sjednici Općinskog vijeća, o projektu izgradnje nove zgrade Dječjeg vrtića u Lipovljanima, i uređenju ceste u ulici Josipa Kozarca. O tih GEDSC DIGITAL CAMERAprojekata se ne odustaje, ali se za ove projekte općine Lipovljani, uskoro očekuje raspisivanje natječaja, a kad se to dogodi Općinsko vijeće će opet donositi odluku o tim projektima i njihovom sudjelovanju na natječajima za financiranje iz europskih fondova. Time  će biti zadovoljena propisana forma natječaja.

Da bi se poštovala procedura budućih natječaja, svih 11 prisutnih vijećnika, od ukupno 13 vijećnika, donijelo je jednoglasne, i bez rasprave, tri odluke. Prihvaćeno je stavljanje van snage odluke o projektu Dječjeg vrtića i ulici Josipa Kozarca, donesene na prošloj sjednici. Prihvaćena je, potom, i takva odluka o izmjeni Strateškog plana gospodarskog razvoja Općine Lipovljani za razdoblje od 2014. do 2017. godine. Na kraju je prihvaćen i prijedlog dopune odluke o proglašavanju cesta nerazvrstanima i Planu nerazvrstanih cesta na području općine Lipovljani.

Zbog najave otvaranja natječaja za sredstva fondova Europske unije, vijećnicima je najavljeno novo, neplanirano, sazivanje još jedne sjednice Općinskog vijeća općine Lipovljani.

Damir SMETKO

odluke-25-10-2016-vijeće-22

GEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content