• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA KNJIŽEVNO-LIKOVNO VEČER U LIPOVLJANSKOJ KNJIŽNICI

                Matica hrvatska, ogranak Lipovljani, u petak, 23. studenog organizirala je, u suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom u Lipovljanima, književno-likovnu večer. Na njoj su predstavljene tri pjesničke autorice i dvije likovne umjetnice, a podijeljene su i godišnje nagrade za ”najčitače” tijekom ove godine, za najmlađe članove, u Narodnoj knjižnici i čitaonici.

                Sve ljubitelje pisane riječi i likovnih radova, okupljene na knjiženo-likovnoj večeri, pozdravile su Melita Lenička, predsjednica Matice hrvatske, ogranak Lipovljani i Marica Tisaj, knjižničarka lipovljanske knjižnice. Književno-likovnu večer, zajedno, Knjižnica i Matica održavaju već nekoliko godina za redom.

Ove godine s mini izložbama svojih novih radova predstavile su se Zdenka Grgurić iz Kraljeve Velike i Nataša Tisaj iz Lipovljana. Po 10-tak radova izložile su za posjetitelje književno-likovne večeri, što je tek dio njihovi novih radova nastalih tijekom godine.

Posebno dojmljiv bio je književni dio večeri u kojem su se svojim pjesmama predstavile Višnja Lovrić Mencej i Kristina Semenjuk iz Novske, članice Društva književnika Hrvatske, te Ljubica Stublija, članica lipovljanskog ogranka koja priprema tiskanje zbirke pjesama. Njihove način izražavanja, pjesniče zapise kratko je prokomentirala i Matea Jalžečić, članica Matice hrvatske, ogranak Kutina.

U okviru akcije Mjeseca hrvatske knjige, lipovljanska knjižnica pohvaljuje svoj najbolje čitaće, koji pročitaju najviše knjiga. Posebno se to odnosi na najmlađe čitače. Matice hrvatska ih nagrađuje prigodnim poklonom, između ostalim i svojim izdanjima, kako bi ”najčitačima’ zahvalili za vjernost čitanju i knjizi. Tako su ove godine nagrađeni učenici nižih razreda osnovne škole: Stefani Dlouhi, Domagoj Stanar, Petar Šelem i Edi Štiks. Oni su, pak, za najzanimljiviji, izloženi likovni rad proglasili sliku ‘Skitnica’.

Uz lijepe likovne motive i čitanje stihova, od kojih se izdvajalo recitiranje svojih pjesama Kristine Semenjuk, slijepe pjesnikinje iz Novske, dvosatna knjiženo-likovna večer prošla je u trenu. Pružajući podršku takvom radu, izvođače i organizatore srdačno je pozdravila i Ljiljana tomić, zamjenica načelnika općine Lipovljani. Raduje što su autori skloni likovnom ili literarnom izražavanju našli svoje mjesto u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani, što je bila i svrha njenog osnivanja i izgradnje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content