• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA 12. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE LIPOVLJANI

Prva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani, održana je u petak, 6. ožujka u večernjim satima. Za dnevni red bilo je pripremljeno 12 točaka, no na početku sjednice, na zahtjev kluba vladajuće koalicije HSS-SDP-HSU-HNS-HSLS, s dnevnog reda skinuto je donošenje odluke o načinu korištenja, cjeniku i kućnom redu za društvene domove u naseljima općine Lipovljani, a pripremljeni materijali poslani su na dopunu.

Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, na aktualnom satu vijećnici su postavljali vijećnička pitanja o trenutnim aktivnostima i planovima na području općine Lipovljani. Na vijećnička pitanja odgovarao je, uglavnom, Mario Ribar, općinski načelnik i djelomično Nikola Horvat, komunalni redar. Postavljeno je 8 pitanja o izlazu na auto cestu, o trenutnim projektima i planiranje novih, o izgradnji turističke infrastrukture i pojačanom održavanju i uređenju ceste kroz Kraljevu Veliku, o zgradi stare škole u Krivaju i povratnoj informaciji o procjeni šteta INA-e učinjenih 3D seizmičkim ispitivanjem, o čišćenju kanala uz županijske ceste i sokaka u Piljenicama, i o stanju Braniteljske zadruge, te o popravku mrtvačnice u Krivaju.

Nakon aktualnog sata raspravljalo se je i o prijedlogu visine koeficijenata za obračun plaće službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lipovljani. Predložena odluka izglasana je jednoglasno.

Na dnevnom redu našla se je i Analiza stanja sustava zaštite i spašavanja na području općine Lipovljani. Prošlogodišnji problemi s poplavama pokazale su da potencijalnih opasnosti i ugroženosti ima na području općine Lipovljani pa su predložene smjernice za organizaciju i razvoj tog sustava, koje su prihvaćene.

Na sjednici je istaknuta i potreba ponovnog upućivanja javnog poziva za isticanje kandidature za izbor članova Savjeta mladih općine Lipovljani, koje će biti savjetodavno tijelo Općinskog vijeća. Za Savjet treba 5 članova.

Općinski vijećnici su odlučili prihvatiti podneseno izvješće o provedbi Plana gospodarenje otpadom u 2014. godini, te pismo namjere poduzeća ‘North Tec Consult’, podružnica Bjelovar, koje želi ulagati u bioplinsko postrojenje na području Lipovljana.

Na 12. sjednici vijeća donijeta je odluka i o dodjeli javnih priznanja Općine Lipovljani, uz ovogodišnji Dan općine. Plaketom, kao najvišem priznanju općine Lipovljani, ove godine bit će nagrađeno Ministarstvo kulture Republike Hrvatske za izuzetne zasluge i doprinos razvoju općine Lipovljani i unapređenja kvalitete života u programu kulture, pružanjem financijske potpore u realizaciji projekta izgradnje nove Knjižnice i čitaonice u Lipovljanima. Također Plaketom uz Dan općine bit će ove godine nagrađen uspješan mladi sportaš, Florijan Rožić iz Piljenica, učenik OŠ Josipa Kozarca u Lipovljanima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA                Prva ovogodišnja sjednica Općinskog vijeća općine Lipovljani u ovom sazivu, završila je donošenjem odluka o razrješenju Maria Romanjeka u članstvu Nadzornog odbora ‘LIP-KOM’-a i imenovanjem Josipa Krajčija i Zlatka Štavalja za članove Nadzornog odbora ‘Lipkom servisa’, poduzeća čiji je osnivač općina Lipovljani.

Anka Doležal, predsjednica Općinskog vijeća pozvala je, na kraju sjednice, sve općinske vijećnike, ali i stanovnike općine Lipovljani da se odazovu bogatom programu pripremljenom uz Dan općine Lipovljani, koji će se odvijati od petka, 13. ožujka, do četvrtka, 19. ožujka.   (Damir SMETKO)

vijeće 12_odluke06.03.2015

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content