• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održan Stožer Civilne zaštite općine Lipovljani u vezi s prijetnjom širenja koronavirusa

Na zahtjev županijskog Stožera Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, u petak, 13. ožujka, sjednicu je održao i Stožer civilne zaštite općine Lipovljani. Sjednicu je vodila Ljiljana Tomić, predsjednica Stožera, a razgovaralo se o aktualnom stanju u Hrvatskoj vezanom uz prijetnju koronavirusa na ovom području.

Na sjednici su iznesene najnovije odluke nacionalnog Stožera za praćenje i borbu protiv koronavirusa. Od idućeg tjedna uvedena je mjera prestanka dolaska učenika u školu, na dva tjedna, a prije toga je uvedena mjera o  neodržavanju javnih skupova na kojima bi se okupilo više od 100 osoba. Još jedom je ponovljeno da koronavirus ima simptome slične gripi i da se brzo širi populacijom.

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, naglasio je da će se Općina Lipovljani u potpunosti pridržavati propisanih mjera, pa je tako otkazan kompletan program obilježavanja Dana općine Lipovljani, koji se trebao održati 20.ožujka. Apelirao je i na stanovnike općine Lipovljani da se svatko osobno, odgovorno i u potpunosti uključi u borbu protiv širenja koronavirusa, tako što se neće družiti i okuplja u velikom broju i što će što manje izlaziti na javni prostor, u slijedeća dva, tri tjedna.

Sve mjere u zaštiti stanovništva, koje će se donositi na državnoj razini Općina Lipovljani će provoditi, a svim stanovnicima upućuju poziv da ne podliježu panici i raznim nedobronamjernim informacijama. Trgovine na području općine Lipovljani su dobro opskrbljene, a tako će se nastaviti i idućih tjedana, pa nestašice ne bi trebalo biti niti jednog potrebnog artikla, a posebno ne prehrambenih proizvoda.

Na Stožeru Civilne zaštite još jednom je naglašeno kako koronavirus ima simptome jače gripe, visoku temperaturu i bolove u prsima, pa svatko tko osjeti takve simptome treba se telefonski javiti obiteljskom liječniku, ili na telefon epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, čiji su mobiteli: 098 29 35 78,  098 29 35 76,  098 2935 72  i  098 981 32 73.

Stanovništvo općine Lipovljani u 99% slučajeva živi u vlastitim obiteljskim kućama, u kojima je moguće organizirati samoizolaciju eventualno oboljelih, no za kvalitetnu izolaciju, odnosno karantenu zaraženih nema potrebnih uvjeta, pa će u tom smislu i obavijestiti županijski Stožer Civilne zaštite.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content