• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODIGRAN GO-TURNIR UZ DAN OPĆINE LIPOVLJANI

Lipovljani su jedno od svega 10-tak mjesta u Hrvatskoj u kojima se igra Go – drevna misaona igra. Ona se igra bijelim i crnim kamenčićima, s ciljem zarobljavanja protivničkog kamenčića i osvajanjem prostora, pa slovi kao teža igra od puno poznatijeg šaha. U Lipovljanima se igra zahvaljujući obitelji Odobašić, te podršci Općine Lipovljani.

                 U subotu, 11. ožujka, u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, odigran je 2. turnir Go igre, povodom Dana općine Lipovljani, a tom prilikom na turniru se okupilo 30 Go igrača, uglavnom iz središnje Hrvatske. Igralo se u tri jakosne grupe, a postignuti rezultati bodovat će se igračima u cilju ostvarenja što većeg rejtinga. Svaki igrač, ovisno o skupini, odigrao je više kola, s vremenom od 25 do 45 minuta za razmišljanje po igri.

Turnir je otvorio Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, a domaćini u lipovljanskoj knjižnici bili su Marica Tisaj, ravnateljica knjižnice i članovi obitelji Odobašić.

                U A-skupini igrali su: Valentino Ribičić iz Karlovca, Mirko Babić iz Kutine, Stjepan Medak iz Zagreba, Branko i Dražen Odobašić iz Lipovljana, Vladimir Ribičić iz Karlovca, Robert Medak iz Zagreba,  Mladen Smud iz Velike Gorice, Mirta Medak iz Zagreba i Zoran Mutabžija iz Zagreba, koji je sa tri pobjede ujedno i pobjednik ovog turniru u Lipovljanima. Inače, ovo je ukupno peti Go-turnir u Lipovljanima, a zanimljivo je da je baš na svih pet turnira pobijedio Zoran Mutabžija iz Zagreba.

                U B-skupini, također je igralo 10 igrača: Lovro Tomičić, Ema Krajinović, Bernard Škreblin, Luka Globan, Miljenko Petričević, svi iz Kutine, Roko Crvelin iz Zagreba, Marko Slota i Ivan Barešić iz Kutine, te Goran Švračić iz Hrvatske Dubice i Gabrijel Jambrošić iz Zagreba, koji je i pobijedio u ovoj konkurenciji.

                Na druženju s kamenčićima Go-igre bila su i zainteresirana djeca nižih razreda osnovne škole. S njima su, u zasebnoj prostoriji knjižnice, prve korake Go-igre prošli Zvonko Bednjanec, igrač Goa i prof. Vesna Smadilo-Škornjak iz zagrebačkog MIOC-a. Odigran je i mali turnir Go-igre koji su igrali: Sunčica i Janko Škornjak iz Zagreba, te Tara Jurić i Lucija Letvenčuk iz Lipovljana. Nagrada za početno igranje Go-igre bile su čokolade.

                Organiziranjem 2. Go-turnira, u Lipovljanima je započelo ovogodišnje obilježavanje 19. ožujka, blagdana sv. Josipa, ujedno i Dana općine Lipovljani, Dana Osnovne škole Josipa Kozarca i Dana župe Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content