• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NOVOUREĐENE PROSTORIJE PREDANE ČEŠKOJ BESEDI I MATICI SLOVAČKOJ LIPOVLJANI NA KORIŠTENJE

Članovi Češke besede općine Lipovljani i Matice slovačke Lipovljani, ovogodišnje ‘Lipovljanske susrete’ pamtit će po tome što su, u okviru programa manifestacije, dobili na korištenje uredske prostorije u Društvenom domu u 03-IMG_6225Lipovljanima. Predajom ključeva, i simbolično su prostorije predane na upotrebu, u subotu, 27. kolovoza, pred svečano otvorenje ‘Lipovljanskih susreta’.

05-IMG_6235Sve nazočne, kratko je pozdravio načelnik Općine, Mario Ribar, koji je podsjetio na ovu obvezu dodjele prostora, budući je nekada Čehoslovenska beseda imala vlastiti prostor u sklopu duštvenog doma u Lipovljanima, ali i na činjenicu da se zahvaljujući češkoj i slovačkoj nacionalnoj manjini pokrenulo uređenje pozornice, dodjeljenim sredstvima u iznosu od 100.000 kn-a, čime je kasnije pokrenuto kompletno uređenje doma u Lipovljanima. Zahvalio je udrugama za aktivan rad i zaželio još veće uspjehe u radu.06-IMG_6241

Da je to povijesni dan za Lipovljane i Češku besedu općine Lipovljani, na svečanosti je rekao Mirko Knjižek, predsjednik Češke besede, uz zahvalu za 07-IMG_6243izvršeno obećanje, a u ime Matice slovačke zahvalio se Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke u Lipovljanima.

Potom je Vladimir Bilek, saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, uz prisutnost svih sudionika održanog okruglog stola u lipovljanskoj knjižnici, podijelio ključeve mladom paru, članovima Matice slovačke i Češke besede, koji su taj trenutak čekali ispred novih prostorija.

Svi su obišli prostorije, a članovi Češke besede i Matice slovačke Lipovljani počastili su svoje prve goste, pićem dobrodošlice i kolačima, u novim prostorijama koje će im služiti za rad.

Damir SMETKO

04-IMG_6229 08-IMG_6244 09-IMG_6261 10-IMG_6267 11-IMG_6276

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content