• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Najava uređenja i asfaltiranja županijske ceste Lipovljani -Piljenice

Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Igor Hadžinski, komunalni redar Općine Lipovljani, zajedno s djelatnicima Županijske uprave za ceste iz Siska, obišli su u četvrtak, 21. siječnja dionicu županijske ceste od Lipovljana do Piljenica, a zatim i dalje prema Gradinama i Kraljevoj Velikoj, kako bi još jednom utvrdili sve potrebno za obnovu ove prometnice, koja bi trebala biti obnovljena do sredine ove godine.

Županijska uprava za ceste, zajedno s Općinom Lipovljani, odlučila je nastaviti obnovu županijske ceste od Lipovljana preko Piljenica i Ilove do Kutine. U prošloj godini uređena je dionica te ceste od mosta na Ilovi do mosta na Pakri u Piljenicama, u dužini od 2,2 kilometra, a još gotovo 4 kilometra te ceste od Piljenica do ulaska u Lipovljane kod Sajmišne ulice, te 400 metara od nadvožnjaka u Piljenicama do prvog drvenog mosta kod „Vaclavekovog mlina“, planirano je za obnovu do sredine tekuće godine.

Pripremajući javni natječaj za obnovu, uređenje i asfaltiranje županijske ceste, koji bi uskoro trebao biti raspisan, djelatnici ŽUC-a i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani još jednom su obišli dionicu županijske ceste i utvrdili potrebe uređenja nivelacije ceste, propusta i uređenje odvodnih kanala. Također, obnovit će se i asfaltirani dio ispred Društvenog i vatrogasnog doma, uz ugradnju slivnika koji će omogućiti otjecanje oborinskih voda koje se trenutno zadržavaju u velikoj količini na toj lokaciji. Sve to će ući u javni natječaj, a očekuje se da će cijena obnove i uređenja ovog dijela županijske ceste biti oko 2 milijuna kuna. Županijska uprava za ceste i Općina Lipovljani u jednakim će iznosima financirati troškove uređenja i asfaltiranja, kao što je to bilo i dosadašnjih godina, na veliko zadovoljstvo žitelja općine Lipovljani i sudionika u prometu na području općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content