• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na Skupštini kuglača ‘Slavonca’ potvrđeno da se priprema izgradnja kuglane u Lipovljanima

Redovna godišnja skupština Kuglačkog kluba ‘Slavonac’ iz Lipovljana održana je u subotu, 15. veljače u prostorijama Šumarije Lipovljani. Osim izvješća o prošlogodišnjem radu, kuglači su čuli i lijepu vijest da se ozbiljno planira izrada projektne dokumentacije nove kuglane u Lipovljanima.

Godišnju Skupštinu otvorio je Danilo Herić, predsjednik Kuglačkog kluba ‘Slavonac’. Pozdravio je goste i igrače kluba, a izvješće o prošlogodišnjem radu podnio je Željko Vacula, tajnik kluba.

U prošloj godini, na kraju proljetnog dijela prvenstvene sezone, kuglači ‘Slavonca’ vratili su se iz 2. HKL u 3.HKL sjever – Bjelovar, iz koje su ispali, kao posljednjo plasirani, s još 3 ekipe. Razlog ispadanja vide u malom broju igrača, što je uzrok slabim rezultatima u susretima s jakim klubovima.

Nakon ispadanja nastavljaju treniranje i natjecanje i u Pakracu, i u Kutini, a na jesen kreću s natjecanjem u 3. HKL sjever. Prvi dio završavaju u sredini tablice, na 4. mjestu, u prvenstvenom natjecanju, a u kup natjecanju ostvaruju plasman u finale kupa kuglača Sisačko moslavačke županije.

U prošloj godini ostvarili su ukupni prihod od 36.939 kuna, od čega 30.000 kuna iz sportskog programa Općine Lipovljani. Ukupni troškovi bili su im 31.618 kuna, pa im je za troškove u ovoj godini ostalo 5 tisuća kuna.

Kuglački klub ‘Slavonac’ ima 14 registriranih igrač, a želja je u klubu da u svoje redove uključe i mlade kuglače koji bi nastavili dugogodišnju tradiciju kuglanja u Lipovljanima. No, problem im je kuglana, koje u Lipovljanima nema, jer je u potpunosti izgorjela prije nešto više od 7 godina.

Osim izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini, na godišnjoj Skupštini KK ‘Slavonac’ iz Lipovljana, usvojen je i plan rada i financijskog poslovanja u 2020. godini. Na Skupštini je bio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je kuglačima čestitao na ostvarenim rezultatima koje ostvaruju bez vlastite kuglane.

U svom obraćanju Nikola Horvat, zaželio je da i dalje dobro rade, da u klubu okupljaju i nove članove jer, istaknuo je, ozbiljno se radi na pripremi za izradu projektne dokumentacije nove kuglane u Lipovljanima. Kolika će ona biti, gdje će biti izgrađena i koliko će koštati, znat će se tijekom ove godine. Još uvijek se razmatraju opcije izgradnje, posebno buduća lokacija. Zato je pozvao kuglače da i dalje ustrajno rade na organizaciji kluba i prvenstvenim natjecanjima jer budućnost kuglača u Lipovljanima mogla bi kroz godinu, dvije biti puno lakša i jednostavnija u pripremnom i natjecateljskom dijelu jer će moći kuglati na svojoj kuglani.

Kuglači su zahvalili načelniku općine Nikoli Horvatu na pružanju potpore i izrazili svoje zadovoljstvo pokretanjem rješavanja problema nove kuglane u Lipovljanima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content