• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA LIKOVNOJ KOLONIJI ”LISTOPADSKE BOJE LIPOVLJANA” SLIKALO VIŠE OD 30 SLIKARA

U oazi snažne i nepregledne hrastove šuma, na mjestu ljepote, mira i nadahnuća, i ove su jeseni zaljubljenici u kist i boje, uživali, i stvarali nova likovna djela. U subotu, 6. listopada, na Opekama je održana tradicionalna likovna kolonija ‘Listopadske boje Lipovljana’, koju je prije 7 godina pokrenuo Ivica Bilandžić, rođeni Kraljevčan, a već nekoliko zadnjih godina organizira je udruga ‘Slikari općine Lipovljani’, koju vodi predsjednica udruge Zdenka Kokolek, također iz obližnje Kraljeve Velike. 

‘Listopadska boje Lipovljana’ organizira se u suradnji s Općinom Lipovljani, Turističkom zajednicom općine Lipovljani’ i Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, koji gospodari Opekama. Ove godine sponzor je još i ‘Josipa’, obrt za proizvodnju slastica. Na Opekama se ove godine okupilo nešto više od 30 slikara amatera, koji žive na prostoru od Zagreba do Slavonskog Broda. Okupljanje je započelo već iza 9 sati ujutro, a uz zajednički doručak i zahvale domaćinu na pozivu, pale su i prve boje na platna budućih lijepih slika. 

Ove godine na likovnoj koloniji na Opekama sudjelovali su: Valerija Jelčić, Karmen Škaberna i Marija Keser iz Zagreba,

Dragan Šalić, Edina Šalić, Darko Polančec i Lucija Žegor iz Siska, Antun Premuž, Juro Marić i Nada Sanić iz Slavonskog Broda, Katarina Čanić, Irena Pavlović, Štefica Sigurnjak i Blažena Matijašević iz Nove Gradiške,  Evica Kraljić, Vesna Dumičić i Ljubica Talan iz Rešetara, Valentina Opić, Zlatko Žagar, Viacheslav Krivitski i Mirko Grgić iz Novske, Slavko Blažeković Kilača iz Lonje, i slikari udruge ‘SOL’: Snježana Delač, Božidar Delač, Dubravko Malleg, Vjekoslav Marenčić, Vesna Šepović, Ankica Kozić, Ivana Kozina, Nataša Tisaj, Štefica Oljača i Zdenka Kokolek.       

Više od 30 likovnih radova iznjedrila je ovogodišnja likovna kolonija na Opekama. Teme slika su različite, no najviše je naslikano pejzaža, mnogi inspirirani baš Opekama. Sunčano i toplo vrijeme poslužilo je slikare pa su mogli slikati u očuvanoj prirodi, na otvorenom, a likovnu koloniju obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Pohvalno se izrazio o viđenom, o novonastalim likovnim radovima i organizaciji likovne kolonije.

I dok su se zadnje nanesene boje još sušile na platnima, općinski načelnik pozvao je slikare da i iduće godine dođu na ovu jaku likovnu koloniju. Svi su se okupili na zajedničkom ručku, a u znak sjećanja Zdenka Kokolek, je u ime ‘SOL’-a, podijelila svim slikarima pismene zahvalnice i uputila poziv na iduću koloniju na Opekama.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content