• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

‘LIPOVLJANSKI SUSRETI’ SVEČANO SU OTVORENI PRED VIŠE TISUĆA POSJETITELJA

U ime visoke pokroviteljice, predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ovogodišnje ‘Lipovljanske susrete’ otvorio je Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije i predsjedničin izaslanik, u subotu, 27. kolovoza GEDSC DIGITAL CAMERAna velikoj pozornici u centru Lipovljana. Svečanost otvorenja održana je pred predstavnicima kulturno-umjetničkih društava 10 nacionalnih manjina, velikog broja uvaženih gostiju i uzvanika, veleposlanstava i pred više tisuća posjetitelja ‘Lipovljanskih susreta’.10-IMG_6398

Svečano otvorenje ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ započeo je, pozdravnim govorom, Maria Ribara, načelnika općine Lipovljani i predsjednika Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’. Pozdravio je, i zahvalio se, svim gostima na dolasku i svim izvođačima kulturno-umjetničkog programa i sudionicima Lipovljanskih susreta, svim pokroviteljima i sponzorima, a osobito volonterima i svima koji su na 11-IMG_6403bilo koji način doprinijeli i pripomogli u održavanju ovogodišnjih Lipovljanskih susreta. Zaželio im je ugodan boravak u Lipovljanima.

Kako su ‘Lipovljanski susreti’ i turistička manifestacija, i to jedna od najvećih u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja svaku godinu bilježi velik broj posjetitelja, s govornice je na organizaciji ‘Susreta’ domaćinima čestitao Željko Lenart, direktor Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije.GEDSC DIGITAL CAMERA

O važnosti ‘Lipovljanskih susreta’ i mogućnosti prezentiranja rada i tradicijske baštine svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj, na svečanom otvorenju govorio je i Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH.

GEDSC DIGITAL CAMERAU ime Gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića, ovogodišnjeg glavnog  pokrovitelja Lipovljanskih susreta, sve nazočne je pozdravio njegov izaslanik, Vlado Klasan.

Ivo Žinić, izaslanik predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović i župan Sisačko moslavačke županije pozdravio je sve sudionike ‘Lipovljanskih susreta’ u ime visoke pokroviteljice i u ime čelništva županije.13-IMG_6414 Naglasio je kako su nacionalne manjine veliko bogatstvo Hrvatske i kako u Lipovljanima složno i zajedno žive s hrvatskim narodom, što je pravi primjer suživota, a zatim proglasio središnju manifestaciju nacionalnih manjina Republike Hrvatske otvorenom.

09-IMG_6396Svečanost otvorenja i ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’ uveličali su članovi Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’ iz Lipovljana, koji su hrvatskom himnom započeli svečanost otvorenja, a nakon njega otpjevali su i iz opere Nabucco, skladatelja Giuseppe Verdia.

Nakon svečanog otvorenja ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’ započeo je kulturno umjetnički program kojeg je pjesmom i plesom izvelo 10 KUD-ova koji su predstavili bogatstvo svojih nacionalnih manjina izraženu kroz ples i pjesmu, te KUD ‘Lipa’ iz Lipovljana i Folklorni ansambl iz Ukrajine.

Damir SMETKO

06-IMG_235908-IMG_639412-IMG_640714-IMG_6428

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content