• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

KAZALIŠNIM NASTUPOM I ČEHANJEM PERJA POPRAĆENA JE SKUPŠTINA ‘MLINARICA’ IZ PILJENICA

Udruga žena ‘Mlinarice’ iz Piljenica već 11 godina uspješno djeluju, prije svega u svom mjestu, no njihova aktivnost zamijećena  se i u susjednim sredinama. Surađujući sa sličnim udruga s područja općine Lipovljani, ali i s područja gradova Novska i Kutina, i tako uspješno predstavljaju Piljenice i općinu Lipovljani.

                Izvješće o radu u protekloj godini, na godišnjoj Skupštini, održanoj u subotu, 3. ožujka, svojim članicama i gostima iznijela je Olivera Letvenčuk, predsjednica ‘Mlinarica’. U nizu lanjskih aktivnosti, najvažnijim im se čini promocija drugog izdanja njihove knjige ‘Od mlinskog kotača do ivanjskih kolača’, u okviru kulturne manifestacije ‘Rijeka, šuma, nebo 2017’. U udruzi djeluje ukupno 25 članica, a dobro je i to što je prošle godine u udrugu učlanjeno 5 mlađih članica.

                Za uspješan rad u prošloj godini, na godišnjoj skupštini, pohvalio ih je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, i zahvalio im za svaki sat proveden u radu za udrugu, ili za svoje naselje, za njihovu humanitarnu djelatnost, za programe očuvanja tradicijske kulture. Obećao im je da će ih Općina Lipovljani i dalje financijski pratiti i podržavati njihov rad.

                Nakon održane godišnje Skupštine na kojoj su usvojena izvješća o radu i financijskom poslovanju, te Plan rada i financiranja za 2018. godinu, Melita Lenička najavila je, za svoje članice, ali i za okupljene goste, nastup amaterske kazališne grupe ‘Beskućnici’ iz Repušnice, uz održavanje čehala. ‘Beskućnici’ su izveli predstavu ‘Ljubavni sastanak’, i zaradili veliki pljesak pune dvorane Društvenog doma u Piljenicama.

Nakon njih članovi folklorne i tamburaške grupe Kulturno-umjetničkog društva ‘Lipa’ iz Lipovljana, izveli su kraći prikaz čijanja perja kroz pjesme i pošalice, što je bio uvod u čehanje perja za sve prisutne. U goste Mlinaricama, na čehalo, došle su članice susjednih udruga žena iz Stare i Nove Subocke, te iz Kraljeve Velike i Lipovljana.

Sadržajna večer u Piljenicama završila je zajedničkim druženjem, uz glazbu i pjesmu, te raznolike i fine kolače piljeničkih ‘Mlinarica’.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content