• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

JUBILARNA, 20. GODINA RADA BILA IM JE BOGATA NASTUPIMA

Punih 20 godina, mješoviti pjevački zbora ‘Lira’ iz Lipovljana, vrlo uspješno djeluje među pjevačima općine Lipovljani. Iako jedna od najmanjih udruga, od mnogobrojnih udruga stanovnika općine Lipovljani, zbor ‘Lira’ pronio je dobar glas o sebi i Lipovljanima u mnogobrojnim mjestima Hrvatske, ali i van nje, u više europskih zemalja. Prošlogodišnje, 20. jubilarne godine djelovanja, prisjetili su se u utorak, 6.veljače, na redovnoj godišnjoj Skupštini.

                Ovogodišnju Skupštinu vodio je Vladimir Kačmarčik, uz članove Franju Vlahovića i Marka Brebrića. Na Skupštini je bilo prisutno 14 od ukupno 19 članova, a izvješće o prošlogodišnjem radu, usmeno je članovima ovog mješovitog zbora podnijela Nevenka Zorić, predsjednica ‘Lire’. Usmeno, i uz pomoć prezentacije fotografija, podsjetila je članove udruge i njihove goste, na mnogobrojne nastupe.

Pjevali su članovi zbora na raznim kulturnim događajima, otvaranjima izložbi, Skupštinama, obljetnicama i manifestacijama. I prošle godine su svojim nastupom otvorili ‘Lipovljanske susrete’, a tijekom srpanja gostovali su na sličnom festivalu u Bratislavi. Nastupali su i na posljednjim ispraćajima svojih članova, a prošle godine umrla su im tri člana zbora. Godinu su započeli tradicionalnim nastupom u zagrebačkoj katedrali, na božićnom koncertu zborova više nacionalnih manjina, a rad u prošloj godini završili su, opet Božićnim koncertom u Lipovljanima, u zajedništvu i s ostalim lipovljanskim udrugama. Prije toga organizirali su i svečano obilježavanje 20-te godišnjice rada u Lipovljanima.

                Financijsko izvješće o radu udruge podnio je njihov dugogodišnju rizničar Robert Ivanec, koji je iznio da su u prošloj godini ostvarili ukupni prihod od 14.750 kuna, a da su tijekom godine raspolagali s nešto više od 16 tisuća kuna. Ukupni rashodi tijekom 2017. godine bili su im 15.768 kuna, a u ovu godinu prenijeli su 606 kuna. Za ovu godinu predvidjeli su financijski plan u iznosu nešto većem od 31 tisuću kuna.

                Članovi zbora ‘Lira’ prihvatili su jednoglasno podnijeta izvješća, te plan rada za 2018. godinu. Prihvatili su i da godišnja članarina bude 30 kuna, a da probe budu do dva puta tjedno.

                Na uspješnom 20-to godišnjem radu, odnosno vrlo dojmljivim nastupima, članovima zbora ‘Lira’ najprije je čestitao Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji im je obećao i dalju potporu, te financiranje sredstvima iz općinskog proračuna. Na izvrsnim nastupima, ali i odličnoj zajedničkoj suradnji čestitali su im još i Ivan Semenjuk, predsjednik KPD ‘Karpata’, Marijan Kadliček, predsjednik Češke besede općine Lipovljani i Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke općine Lipovljani i dopredsjednik Matice slovačke na državnoj razini.

                Skupština je završila zajedničkim druženjem članova ‘Lire’ i njihovim gostima, i zajedničkim razgovorima o ovogodišnjim nastupima i mogućnostima zajedničkih nastupa.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content