• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

JAVNI UVID I PRIMJEDBE NA III. IZMJENE PROSTORNOG PLANA OPĆINE LIPOVLJANI MOGU SE ISKAZATI DO 6. STUDENOG

U petak, 26. listopada, u vijećnici Općine Lipovljani održano je javno izlaganje III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Lipovljani. Time je započela javna rasprava o izmjenama Prostornog plana koja će trajati do 6. studenog. Do tada, svi zainteresirani, u općinskoj vijećnici mogu pogledati predstavljene izmjene i dopune Prostornog plana koje su izložene na uvid javnosti i upisati svoje prijedloge ili primjedbe.

Predstavnici tvrtke ‘Arheo’ iz Zagreba predstavili su sve prijedloge i dopune III. Izmjena Prostornog plana općine Lipovljani, a prisutni su postavljali pitanja. Potrebu izmjena Prostornog plana općine Lipovljani obrazložio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

Na predstavljanju izmjena i dopuna Prostornog plana bili su, među ostalim, i Branko Krištofek, u ime INA, Margita Malnar i Goran Šalić, u ime službi SMŽ, Nikolina Borić, u ime grada Kutine, Krešimir Krpes, u ime HEP-a, Davor Živković, u ime LIP-KOM-a, Irena Tutić u ime grada Lipika, te Josip Krajči, kao građanin.

Sve izmjene i dopune predstavljene su i na kartama, te opisima izmjena.

Razlozi za izradu i donošenje III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Lipovljani su: usklađenje važećeg Prostornog plana sa Zakonom o prostornom uređenju, usklađenje važećeg Prostornog plana sa Prostornim planom Sisačko-moslavačke županije, usklađenje važećeg Prostornog plana sa zahtjevima nadležnih institucija  oko definiranje trase ceste Lipik – Lipovljani, skupa sa spojem na županijsku cestu Ž3124 i vezom na autocestu A3 preko čvora Lipovljani, radi usklađivanja odnosa izgrađenog i neizgrađenog građevinskog područja sa stvarnim stanjem u prostoru, te izmjene granice građevinskih područja naselja na područjima gdje je iskazan interes za gradnjom i gdje je to moguće prema Zakonu o prostornom uređenju.

Tijekom izmjena preispitati će se namjene površina unutar građevinskih područja naselja, preispitati namjene površina građevinskih područja izvan naselja, izvršiti korekcija i sistematizacija odredbi za provođenje postojećeg Plana sukladno obvezama Zakona o prostornom uređenju, obzirom na uočene nedostatke. Provest će se i revizija odredbi za provođenje u svrhu stvaranja, odnosno jasnijeg definiranja prostorno planskih uvjeta za zadržavanje u prostoru i rekonstrukciju izgrađenih građevina, te realizaciju novih zahvata u prostoru, kako bi se olakšala primjena i provođenje Plana, te druge manje korekcije Plana.

                Javni uvid izmjena Prostornog plana, svi zainteresirani, mogu  pogledati u vijećnici Općine Lipovljani do utorka, 6. studenog.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content