• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

JAVNI POZIV ZA PRIJAVU ŠTETA OD ELEMENTARNE NEPOGODE POPLAVE 04

Na temelju članka 6. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda („Narodne novine““ broj 73/97), Zamjenik županice  Sisačko moslavačke  županije Ivan Nekvapil, donio je 13. kolovoza 2014. godine Odluku o proglašenju elementarne nepogode za  područje Općine Lipovljani  nastalu uslijed nepovoljnih klimatskih prilika – obilnih kiša, poplava 04.

Pozivaju se fizičke i pravne osobe, vlasnici – posjednici građevina i zemljišta na području Općine Lipovljani na kojima je nastala šteta, da štetu prijave u Jedinstveni upravni odjel Općine Lipovljani, Trg hrvatskih branitelja 3, 44322 Lipovljani u roku šest dana, zaključno do 19. 08. 2014. godine (utorak) u vremenu od 07,30 do 15,30 sati.

Fizičke i pravne osobe, vlasnici – posjednici građevina i zemljišta na području Općine Lipovljani štetu prijavljuju na propisanom obrascu kojeg mogu podići u Općini Lipovljani, kojeg osobno popunjavaju, potpisuju i predaju u Jedinstveni upravni odjel Općine Lipovljani.  

U obrazac prijave štete na poljoprivrednim površinama obavezno navesti brojeve katastarskih čestica, kao i površine tih čestica, te postotak štete. Posebno treba naglasiti da se podaci za voće i vinograde trebaju iskazati u broju stabala ili trsova, a ne hektara.

Za štetu na građevini potrebno je navesti kvadraturu oštećene građevine, postotak oštećenja te po mogućnosti dokaz,  troškovnik o saniranju štete (račune ili predračune).

Po primitku prijava, Općinsko povjerenstvo će iste obraditi i podnijeti izvješće o elementarnoj nepogodi Županijskom povjerenstvu.

Osigurana imovina koja je osigurana od rizika kod osiguravajućeg društva, evidentira se kao šteta, ali  prema Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda (NN br.73/97) nema pravo na pomoć iz državnog proračuna.

Rok za podnošenje prijava je zaključno sa 19.08.2014. (utorak). Nakon toga dana prijave se više neće primati, a nepotpune i nepravilno ispunjene obrasce Povjerenstvo neće uzimati u razmatranje i daljnju obradu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u Jedinstveni upravni odjel Općine Lipovljani, na broj telefona: 044/635-602; ili na e-mail: tajnik.opcine@lipovljani.hr ili komunalni.redar@lipovljani.hr.

 

U Lipovljanima, 13 .08.2014.

Predsjednik Povjerenstva za  procjenu

šteta od elementarnih nepogoda

Zlatko Štavalj

Obavijest JLS

Odluka EN kolovoz

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content