• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Javni poziv za davanje na upravljanje i korištenje sportskih građevina u vlasništvu Općine Lipovljani

Lipovljani, 31. siječanj 2020. godine

Temeljem članka 9. Odluke o načinu upravljanjaiI korištenja sportskih građevina u vlasništvu Općine Lipovljani (Službeni vjesnik broj: 85/19) i članka 41. Statuta Općine Lipovljani (Službeni vjesnik broj: 29/09, 7/13, 28/14, 04/18, 09/18-ispr.) općinski načelnik objavljuje

JAVNI POZIV

za davanje na upravljanje i korištenje sportskih građevina u vlasništvu Općine Lipovljani

  1. Predmet ovog javnog poziva su sportske građevine sukladno članku 2. Odluke o načinu upravljanja i korištenja sportskih građevina u vlasništvu Općine Lipovljani:

-nogometno igralište „Linije“ s pratećim objektima-svlačionicama, uredskim-klupskim prostorijama u Lipovljanima, Sajmišna bb

-nogometno igralište „Urije“ s pratećim objektima-svlačionicama, uredskim-klupskim prostorijama u Kraljevoj Velikoj, kraljeva Velika bb

Građevine se daju na korištenje i upravljanje za obavljanje sportske aktivnosti-nogomet.

  • Sportske građevine iz točke 1. ovog javnog poziva daju se na korištenje i upravljanje na neodređeno vrijeme.

Upravitelj snosi troškove funkcioniranja sportske građevine i tekućeg održavanja.

Funkcioniranjem sportskih građevina i tekućim održavanjem smatraju se:

– troškovi energenata

– troškovi administrativnih i knjigovodstvenih poslova u svezi s građevinom

– troškovi redovitog održavanja sportske građevine kojima se građevina održava u funkcionalnom obliku.

Općina Lipovljani će sukladno Zakonu o sportu i Programu javnih potreba u sportu osigurati određena financijska sredstva za pokriće dijela troškova održavanja i funkcioniranja građevine.

  • Rok za podnošenje zahtjeva je 8 dana od dana objave javnog poziva na oglasnoj ploči i na službenoj stranici Općine Lipovljani.
  • Pravo  na podnošenje zahtjeva na javni poziv imaju:
  • Sportske udruge, sportska zajednica, ustanove i trgovačka društva  s područja Općine Lipovljani registrirana za obavljanje sportske djelatnosti; nogomet.

Uz zahtjev potrebno je dostaviti:

  • Izvadak iz odgovarajućeg registra iz kojeg je vidljivo da je subjekt registriran za obavljanje tražene djelatnosti i da ima sjedište na području Općine Lipovljani

Međusobna prava i obveze između Općine Lipovljani kao vlasnika sportske građevine i pravne osobe kojoj se povjerava sportska građevina na upravljanje i korištenje regulirat će se Ugovorom o povjeravanju na upravljanje i korištenje sportske građevina koji u ime Općine Lipovljani sklapa općinski načelnik, a u ime upravitelja ovlaštena osoba.

  • Zahtjev za povjeravanjem upravljanja sportskih građevina podnosi se Općini Lipovljani Jedinstvenom upravnom odjelu, Trg hrvatskih branitelja 3, 44322 Lipovljani.

Zakašnjeli i nepotpunu zahtjevi neće se razmatrati.

  • Nakon provedenog postupka po javnom pozivu, odluku o povjeravanju upravljanja i korištenja sportskih građevina donosi općinski načelnik.
  • Svi podnositelji zahtjeva za upravljanje općinskim sportskim građevinama o rezultatima izbora bit će obaviješteni pisanim putem.

Općinski načelnik

Nikola Horvat

Dokumenti za preuzimanje
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content