• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Izglasan rekordan proračun Općine Lipovljani u iznosu od 31 milijun kuna

Proračun Općine Lipovljani u idućoj, 2021. godini iznosit će rekordnih 31 milijun kuna, što je gotovo duplo više nego što je iznos općinskog proračuna za ovu, 2020. godinu. Odluka o proračunu za iduću godinu donijeta je na sjednici Općinskog vijeća, sa 8 glasova za i 3 suzdržana glasa. Sjednica je održana u petak, 18. prosinca, u Društvenom domu u  Lipovljanima, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Na ovoj, 26. sjednici Općinskog vijeća, koju je vodio Tomislav Lukšić, predsjednik vijeća, najprije je raspravljen i usvojen prijedlog 3. izmjena i dopuna općinskog proračuna za ovu godinu. Nakon toga, načelnik općine Lipovljani, Nikola Horvat, još jednom je obrazložio najvažnije odrednice proračuna za iduću, 2021. godinu za koju se planira prihod, a onda jednako toliki i rashod, u iznosu od 31.081.637 kuna, koji je rekordan u odnosu na proteklih 28 godina djelovanja Općine Lipovljani.

Najviše prihoda u idućoj godini za općinski proračun očekuje se od kapitalnih pomoći iz raznih izvora, u iznosu od 10,7 milijun kuna, od namjenskih primitaka kroz zaduživanja u iznosu od 6,6 milijuna kuna, od poreza u iznosu od 6,2 milijuna, jednako kao i u ovoj godini, zatim od prihoda od imovine u visini od 3,4 milijuna kuna, i više prihoda iz raznih izvora u manjim iznosima, poput sredstava iz ministarstava RH, županijskog i proračuna grada Zagreba.

Tijekom izloženosti prijedloga proračuna, vijećnici oporbenog HDZ-a , podnijeli su prijedlog izmjene, no načelnik općine Nikola Horvat, koji je sastavljač prijedloga proračuna, nije prihvatio njihov prijedlog jer nije napisan u formi amandmana, već kao hrpa natuknica bez istaknutih iznosa rashoda..

Uz kraću raspravu rekordan proračun Općine Lipovljani za 2021. godinu u iznosu nešto većem od 31 milijun kuna izglasan je sa 8 glasova za i 3 suzdržana, oporbena glasa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content