• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DOSADAŠNJE ČELNIŠTVO DVD-a LIPOVLJANI, ODLUKOM NA ODRŽANOJ SKUPŠTINI, NASTAVLJA VODITI DRUŠTVO NAREDNE 4 GODINE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipovljani nastavilo je niz vrlo uspješnog rada i poslovanja i tijekom 2016. godine. To ih svrstava među najuspješnija vatrogasna društva u Sisačko-moslavačkoj županiji, a onda i u Hrvatskoj. U nedjelju, 12. ožujka održali su redovnu godišnju izbornu Skupštinu na kojoj je odlučeno da će društvo voditi isto čelništvo kao i do sada, Stjepan Markanović, kao predsjednik, a Zlatko Pješ, kao zapovjednik društva.

                Ovogodišnju, 129. redovnu izbornu godišnju Skupštinu otvorio je predsjednik društva Stjepan Markanović, a himne su zapjevali članovi domaćeg, Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira’.

                Nakon usvojenog dnevnog reda, izvješće o radu Upravnog obora DVD Lipovljani podnio je Stjepan Markanović, koji je pročitao i financijsko izvješće, u ime financijskog servisa. Opširno izvješće zapovjednika društva Zlatka Pješa o operativnom radu i intervencijama pročitala je Klara Ćosić, a izvješće Nadzornog odbora o radu u društvu podnijela je Nada Toš. Po prvi puta podnijeto je i izvješće o radu i uspjesima ekipa vatrogasnog podmlatka u DVD-u Lipovljani, a pročitala ga je Lucija Jancetić.

                Sva izvješća prihvaćena su bez rasprave. Jednoglasno je prihvaćen i Plan rada i financijskog poslovanja za ovu godinu, pa je rad nastavljen izbornim dijelom redovne Skupštine. Dana je razrješnica dosadašnjem čelništvu društva, a jednoglasno je prihvaćena i izmjena Statuta DVD-a Lipovljani po kojoj će, ubuduće, Upravni odbor društava brojiti 11 članova, umjesto dosadašnjih 19 članova.

                Potom se prišlo izboru novog čelništva DVD-a Lipovljani koje će ovo društvo voditi slijedeće 4 godine. Za predsjednika je izabran Stjepan Markanović, dosadašnji predsjednik, a za zapovjednika Zlatko Pješ, koji je taj posao vrlo uspješno obavljao i u proteklom mandatu. Za njegovog zamjenika izabran je Miroslav Špičak.

                Za članove Upravnog odbora izabrani su: Miroslav Špičak, Stanko Skoko, Stjepan Jug, Tomo Ljubojević, Ljerka Gobac, Ivan Dlouhi, Vlado Turas, Blaž Brebrić, Ivan Lozinski, Zlatko Pješ i Stjepan Markanović. U Nadzorni odbor izabrani su: Nada Toš, Darko Zeman, Jasenka Hećimović, Dijana Šubr i Ksenija Jurić. Za izaslanike u Skupštinu Vatrogasne zajednice općine Lipovljani izabrani su: Stjepan Markanović, Zlatko Pješ, Miroslav Špičak, Stjepan Jug, Ivan Lozinski i Nada Toš.

                Pri kraju ovogodišnje redovne godišnje Skupštine za dugogodišnje članstvo u vatrogastvu podijeljene su spomenice. Za 10 godina spomenice su dobili: Filip Hrmo, Borna Kopecki, Lorena Kostecki, Ena Krajči, Eugen Krajči, Mihael Marmilić, Miško Radovan, Josipa Mokri, Klaudija Polaček, Sebastijan Bem, Luka Sladojević, Alica Slota, Marija Štrban i Fabijan Žanić.

                Za 20 godina spomenice su primili: Kristijan Brnušak, Đuro Čiž, Luka Gobac, Branislav Hubak, Ivan Ibriks, Siniša Jurić, Jasenka Ljubojević, Ivica Miško, Zlatko Pritula, Neven Vitković, Ivan Vincent, Vlatko Špoljarić i Indira Suhonjić. Za 30 godina spomenicu je primio Darko Zeman.

                Na ovogodišnjoj redovnoj izbornoj Skupštini DVD-a Lipovljani bili su prisutni predstavnici 28 vatrogasnih društava, među kojima i članovi bratskog društva iz Bizovika u Sloveniji. Svi su oni čestitali lipovljanskim vatrogascima na još jednoj uspješnoj godini. Čestitkama su se pridružili osobno i Marijana Petir, zastupnica u parlamentu EU, Teodor Fricki, počasni predsjednik HVZ, Mijo Brlečić, predsjednik VZ Sisačko-moslavačke županije i potpredsjednik HVZ-a, Marija Mačković, predsjednica VZO Jasenovac, Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani i Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani.                   

                Odmah nakon održane godišnje Skupštine, svi članovi DVD-a Lipovljani i njihovi gosti napravili su zajedničku fotografiju ispred župne crkve sv. Josipa.    

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content