• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Donacije stanovnika općine Lipovljani odvezene u Petrinju u tri kombi vozila

Oko dvije tone namirnica i konzervirane hrane, higijenskih potrepština, deka, tople odjeće, posteljine i jastuka darovali su stanovnici općine Lipovljani, u samo nekoliko sati humanitarne akcije, za postradale žrtve razornog potresa u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji s epicentrom kod Petrinje. Humanitarna akcija započela je nedugo nakon katastrofalnog potresa, u utorak, 29. prosinca, uvečer, a trajala je od 19 do 22 sata, te u srijedu, 30. prosinca od 8 do 14 sati, a mjesto prikupljanja bila je Osnovna škola Josipa Kozarca u Lipovljanima.

Stanovnici Lipovljana, Piljenica, Krivaja, Kraljeve Velike, ali i iz Kozarica, u samo nekoliko sati akcije prikupljanja, bez prestanka su donosili kutije i vrećice pune hrane i ostalih životnih potrepština. Prihvaćali su ih vrijedni lipovljanski volonteri, uglavnom nastavnici i zaposlenici Osnovne škole u Lipovljanima, djelatnici Općine Lipovljani, komunalnog poduzeća te nekoliko mještana. S prikupljenim donacijama napunjena su tri kombi vozila, koja su u srijedu iza 14 sati krenuli put Petrinje. Već iza 18 sati dovezena donacija istovarena je u Vatrogasni dom u Petrinji. 

Od početka akcije prikupljanja najpotrebnijih namirnica, nakon zaprimljene donacije, vrijedni volonteri odmah su razvrstavali namirnice, a kako bi se koja kutija napunila, zapakirali su i na njoj napisali što je od hrane i higijenskih potrepština u nju spremljeno. Vrijedni volonteri koji su se trenutno odazvali na akciju, radili su gotovo bez prestanka tijekom trajanja akcije, jer su građani stalno donosili svoje donacije.

Osim žitelja općine Lipovljani, na akciju su se, odazvali i obrtnici i mali gospodarstvenici općine Lipovljani, stavljajući se na raspolaganje sa svojim uslugama, ili vozilima i strojevima. Među prvima je, u srijedu, 30. prosinca, iz lipovljanske pekare dovezen kruh i peciva, koja su prva, s novljanskim vatrogascima, nedugo zatim i otpremljena u Petrinju.

Prikupljene donacije, razvrstane i upakirane, lipovljanski volonteri potom su utrpali u tri kombi vozila, koja su ponijela oko dvije tone prikupljenih namirnica put stradale Banovine, zajedničke nam Sisačko-moslavačke županije. Konvoj humanitarne pomoći krenuo je u pratnji vatrogasaca DVD-a Lipovljani, koji se već nalaze u Petrinji i rade na pružanju pomoći stradalom stanovništvu. Na čelu konvoja vatrogasnim vozilom je upravljao Darko Zeman, a natrpanim kombi vozilima Igor Hadžinski, Josip Dujić i Ivan Štiks. S njima je pošlo i nekoliko volontera koji su pomogli kod istovara, od srca poslane humanitarne pomoći postradaloj  Petrinji i čitavoj Banovini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content