• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

DAN BRANITELJA OPĆINE LIPOVLJANI OBILJEŽEN KROZ SPORTSKE SUSRETE I ZAJEDNIČKO DRUŽENJE

Sa uzdignutim barjacima svojih udruga, postrojili su se ratni veterani Domovinskog rata iz Lipovljana, ali i njihovi gosti koji su došli iz raznih sredina od Darde u Baranji do Ozlja u Karlovačkoj županiji, u sportskoj dvorani Osnovne škole Josipa Kozarca u Lipovljanima. U dvorani je, umjesto na otvorenom, zbog kišnog vremena, u nedjelju, 11. listopada održano otvorenje susreta i sportskog programa Dana hrvatskih branitelja općine Lipovljani, koji se prigodno obilježava od prošle godine.

Melita Mihalić, dopredsjednica lipovljanskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, pozdravila je sve prisutne i prisjetila zašto se 13. listopad obilježava kao Dan branitelja općine Lipovljani, a na svečanom otvorenju pozdravili su ih još Željko Pogačić, predsjednik UDVDR-a Lipovljani, Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, Vlado Klasan, gradonačelnik Novske i prof. Franjo Rodić, u ime Mirjane Faltis, ravnateljice lipovljanske Osnovne škole, kao domaćina susreta.

U svom pozdravnom obraćanju Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, čestitao je braniteljima njihov dan, te istaknuo kako su branitelji ove općine te mještani dali veliki doprinos u domovinskom ratu, u obrani ovoga kraja, obrani RH, slobodi  i stvaranju Republike Hrvatske. Te se stoga kroz obilježavanje Dana branitelja Općine Lipovljani – 13.listopada daje doprinos i u miru – a to je da se domovinski rat, žrtva, te položeni životi u stvaranju nezavisne Republike Hrvatske nikada ne zaborave.

Zbor ‘Lira’ postrojenim ratnim veteranima zapjevao je prigodnu pjesmu, a nakon toga prišlo se sportskim susretima organiziranim uz Dan branitelja općine Lipovljani. Po 10-tak ekipa natjecalo se u malom nogometu, igranju belota, potezanju konopa i pikadu. Nakon odigranog mini turnira, u malom nogometu najbolja je bila ekipa domaćina iz Lipovljana, a iza nje su se plasirale ekipe iz Popovače i Ludine. U potezanju užeta pobijedila je ekipa veterana iz Privlake, drugi su bili ‘konopaši’ iz Ozlja, a treće mjesto je osvojila ekipa iz Darde. U pikadu su najbolji bili veterani iz Lipovljana, a slijedi ih ekipe iz Velike Ludine i ekipa Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih iz Zagrebačke županije. Najduže je trajalo nadmetanju u igranju belota. Pobijedio je par igrača iz Velike Ludine, ispred igrača bele iz Ozlja i Popovače.

Nakon odigranih sportskih susreta, program je nastavljen u Društvenom domu u Lipovljanima na zajedničkom ručku i druženju svih ratnih veterana. Najboljima su uručeni pehari, a ostalim ekipama prigodni pokloni Općine Lipovljani. Zajedničko druženje nastavljeno je do večernjih sati uz glazbu i pjesmu. Ovogodišnji Dan branitelja općine Lipovljani sponzorirala je INA, uz potporu Općine Lipovljani.

Damir SMETKO

1-fotkedanbranitelja___2a

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content