• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

CVIJEĆEM, SVIJEĆAMA I MOLITVAMA, ZA SVE UMRLE I POGINULE, OBILJEŽEN BLAGDAN SVIH SVETIH

Sjećajući se svih svojih stanovnika, preminulih ili stradalih tijekom ratnih progona, izaslanstvo Općine Lipovljani i članovi mnogobrojnih udruga i ustanova općine Lipovljani, položili su vijenac i upalili svijeća za GEDSC DIGITAL CAMERAsve preminule stanovnike općine Lipovljani, za sve poginule branitelje tijekom domovinskog rata i za nevine žrtve iz Lipovljana, stradale u logoru Jasenovac tijekom 2. svjetskog rata. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća održano je na mjesnom groblju Lipovljani, na sam blagdan Svih Svetih, u utorak, 1. studenog.

Prije polaganja vijenaca, izaslanstvo Općine Lipovljani i članovi svih udruga, koji su se prisjetili svojih preminulih prijatelja i poznanika, prisustvovali su svetoj misi u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. Nju je vodio velečasni GEDSC DIGITAL CAMERATomislav Pavlović, lipovljanski župnik, koji je predvodio i procesiju iz župne crkve na mjesno groblje u Lipovljanima, gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće, u pratnji većeg broja vjernika.

Za sve koji počivaju na lipovljanskom, ali i ostalim grobljima općine Lipovljani, u spomen na poginule hrvatske branitelje, te preminule sumještane vijenac Općine Lipovljani položilo je izaslanstvo općine, predvođeno općinskim načelnikom. Uz Veliki križ, za sve poginule hrvatske branitelje, vijenac je uz izaslanstvo općine položilo i izaslanstvo lipovljanskog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, a potom su izaslanstva GEDSC DIGITAL CAMERAmnogih ustanova, društava i udruga općine Lipovljani zapalili svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima i preminulim stanovnicima.

Lipovljanski župnik Tomislav Pavlović, vodio je molitvu za preminule, a nakon toga zajednički su pošli do spomenika žrtvama jasenovačkog logora iz Lipovljana, gdje su izaslanstvo Općine Lipovljani i izaslanstvo Udruge antifašista općine Lipovljani položili vijenac i upalili svijeće za sve nevine žrtve. Druga izaslanstva pridružila su se sjećanju na žrtve paljenjem svijeća. Za sve žrtve totalitarnih sustava prošlog stoljeća, uz spomenik jasenovačkim žrtvama, izmoljene su molitve, a prisjećanje na sve umrle, uz blagdan Svih svetih i Dušni dan, završili su zajedničkom molitvom na grobovima trojice lipovljanskih svećenika, pokopanih na mjesnom groblju u Lipovljanima.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA1-blagdan-svih-svetih1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content