• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ČLANOVI VIJEĆA ZA KOMUNALNU PREVENCIJU POHVALILI POVRAT VELIKOG BROJA ORUŽJA I STRELJIVA

Članovi Vijeća za komunalnu prevenciju općine Lipovljani, održali su u srijedu, 28. listopada sjednicu na kojoj je razmatrano izvršenje plana i programa rada Vijeća tijekom ove godine. Izvješća o radu i provedenim preventivnim akcijama su usvojena, a u nastavku sjednice razgovaralo se o potrebama i planu aktivnosti Vijeća u 2016. godini.

2-DSC02251

Sjednicu Vijeća za komunalnu prevenciju općine Lipovljani vodio je Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, a izvješća su, osim njega, podnijeli još Ivica Sarajlija, kontakt policajac u Lipovljanima i Nikola Horvat, komunalni redar.

-Tijekom tri provedene preventivne akcije ‘Manje oružja, manje tragedija’ u Lipovljanima su predane 2 puške, jedna ručna bomba, 1 tromblonski nastavak, 7 okvira i 22 spremnika za automatsku pušku, te više od 2.700 komada puščanog streljiva – naglasio je, među ostalim, kontakt policajac Ivica Sarajlija, tijekom svog izvješća o prevenciji kriminaliteta na području općine Lipovljani.

Općinski načelnik Mario Ribar i komunalni redar Nikola Horvat govori su o poduzetim akcijama na uređenju prometne infrastrukture, ali i prometne signalizacije, postavljanja treptača i izgradnje pješačkog prijelaza. Govorilo 4-DSC02257se i o kršenju prometnih propisa teretnog opterećenja cesta,  o održavanju cesta i odvodnih kanala, i o problemu pasa lutalica. Sve te preventivne akcije trajnog su karaktera i ponavljaju se više puta godišnje, a ove godine su uspješno provedene u Lipovljanima i na čitavom području općine Lipovljani.

Na Vijeću je iznesen i problem zimske službe, odnosno različitog čišćenja snijega na županijskim i na općinskim cestama, koje će se, što je više moguće, dogovorno rješavati. Uglavnom, zamijećeno je da su ceste u nadležnosti općine daleko čišće nego cesta u nadležnosti Županijske uprave za ceste (ŽUC-a).

Zbog uočenosti da vozači ne staju na pješačkim prijelazima u Lipovljanima, provest će se policijska akcija ciljna na postupanje u prometu s pješačkim prijelazom, za pješake i vozače.

Dogovoreno je da se u idućoj godini na sjednicu ovog Vijeća zovu i predsjednici mjesnih odbora, te da se za rad Vijeća komunalne prevencije općine Lipovljani u idućoj godini, osigura 5 tisuća kuna u Proračunu općine Lipovljani za 2016. godinu.

Damir SMETKO

1-DSC02248

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content