• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ČLANOVI DVD-a PILJENICE ODRŽALI REDOVNU GODIŠNJU SKUPŠTINU

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Piljenice održali su redovnu godišnju Skupštinu, u nedjelju, 25. veljače u mjesnom društvenom domu. Tako su zaokružili još jednu, 85. godinu rada i djelovanja vatrogastva u ovom mjestu, na obalama rijeke Pakre.

                Redovnu godišnju Skupštinu vodio je Marko Popović, predsjednik DVD-a Piljenice, koji je podnio i izvješće o radu. U njemu je, među ostalim, istaknuo da se radilo na vatrogasnim zadacima i preventivnim akcijama, ali i na uređenju spremnice vatrogasnog društva. Aktivno se radilo s vatrogasnim podmlatkom, muškom i ženskom ekipom, koje su sudjelovale na županijskom natjecanju, ali i na još nekoliko vatrogasnih kup natjecanja.

                Izvješće o operativnom radu društva podnio je Goran Pavlović, zapovjednik društva, koji je zaželio da se članovi još više angažiraju u radu društva i na akcijama provjere spremnosti, a naglasio je da su u protekloj godini imali samo jedan požar i to na ribnjaku, kojeg su kontrolirali i zaposlenici ribnjaka.

                U protekloj godini iz općinskog proračuna, putem Vatrogasne zajednice općine Lipovljani ostvarili su 18.000 kuna prihoda, pa uz još neke prihodi, ukupni su ostvarili 32.062 kune, a ukupni rashodi, uglavnom na održavanje vatrogasne opreme, u protekloj godini, bili su im u iznosu od 14.980 kuna.

                Izvješće o financijskom poslovanju DVD-a Piljenice podnijela je Zrinka Krpes Rožić, blagajnica društva, a u ime Nadzornog odbora izvješće je podnio Damir Kvaternik. Na Skupštini je predložen i Plan rada, te financijski planovi za 2018. i 2019. godinu, a Skupština ih je sve jednoglasno prihvatila, bez rasprave.

Ove godine 40 godina u vatrogasnom članstvu navršio je Zvonko Fumić, a spomenice za 20 godina uručene su članovima: Ivici Buneta, Zrinki Krpes Rožić, Alenu Čačić, Nevenu Popoviću, Siniši Buneta, Josipu i Antunu Mačak, te Meliti Kvaternik.

Svake godine, u svibnju, mjesecu zaštite od požara, vatrogasci DVD-a Piljenice obiđu Područnu školu u Piljenicama, pa učenicima, ujedno i svojim članovima, govore o preventivnoj zaštiti, a onda svi oni sudjeluju u pismenim i likovnim radovima na temu vatrogastva.

Tijekom prošle godina u natječaju je sudjelovalo 39 učenika, a na Skupštini su im uručena priznanja i nagrade. Najbolji pismeni rad napisala je Tea Polpan, a uz nju još Iva Mujanić i Emilija Vrapček. Najbolji likovni rad nacrtala je Ema Tremski, a slijedi ju sestra Ana Tremski i Karla Golubić. Priznanja je učenicima podijelio Marko Popović, predsjednik društva, i još jednom zahvalio za razumijevanje učiteljica Područne škole u Piljenicama za vatrogastvo. Također, još jednom se prisjetio i zahvalio za sav rad u vatrogastvu učiteljici Lidiji Popvić, iznenada preminuloj prošle jeseni.

Čestitke za ostvarene natjecateljske rezultate, te cjelogodišnje aktivnosti, članovima DVD-a Piljenica uputio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je naglasio da je ponosan na rad i aktivnosti društva, i da će tijekom ove godine Vatrogasna zajednica općine Lipovljani, ako sve bude išlo prema planu, dobiti nešto više sredstava, pa u tom djelu vidi i više sredstava za dobrovoljne vatrogasce iz Piljenica. Općina Lipovljani i dalje će stajati na raspolaganju vatrogastvu i DVD-u Piljenice.

U ime Vatrogasne zajednice  općine Lipovljani, dobar rad društva pozdravio je i Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani, pozvavši da svoje članove upute na vatrogasnu obuku.

                Ovogodišnja redovna Skupština DVD-a Piljenice završila je zajedničkim ručkom domaćih vatrogasaca i njihovih gosti, koji su iz 10 vatrogasnih društava došli na Skupštinu u Piljenice, a po prvi puta na Skupštini su bili i vatrogasci DVD-a Bročice.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content