• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BROJČANO MALA, ALI VRIJEDNA UDRUGA ŽENA ‘RUŽE’ ODRŽALA SKUPŠTINU

Udruga žena ‘Ruže’ iz Lipovljana jedna je od, brojčano, najmanjih udruga na području općine Lipovljani, ali svu svoju aktivnost usmjeravaju prema potrebama svojih sumještana. Kako su angažirane na, gotovo, svim manifestacijama i priredbama, redovnu godišnju Skupštinu u posljednjih nekoliko godina održavaju u ugostiteljskom objektu, gdje barem jednom godišnje, kažu, netko i njih usluži.

                Tako je bilo i u četvrtak, 1. ožujka, kada su u radosnom okružju, održale redovnu godišnju Skupštinu, i još jednom se prisjetile uspješno odrađenih akcija u 2017. godini. Na Skupštini je bilo 13 članica, od ukupno njih 16, a prisutan je bio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je po prvi puta bio na Skupštini ‘Ruža’, udruge lipovljanskih žena.

                Izvješće o radu i provedenim akcijama, članicama je podnijela Nada Toš, predsjednica Udruge žena ‘Ruže’. Podsjetila je da svoje aktivnosti odrađuju kroz akcije. Prva akcija u prošloj godini bila je na očuvanju tradicije i starih običaja vezanih uz Cvjetnicu i Uskrs, a skupljenim novčanim prilogom pomogli su obitelji bolesnog dječaka Luke, i pomoć za obnovu crkve.

                Za vrijeme ‘Lipovljanskih susreta’ priredile su izložbu starih predmeta, posjetiteljima pekle i dijelile kolače i lepinje, a trećeg dana posluživale su sudionike programa.

                Treća akcija bila im je organiziranje perušala, branja i perušanje kukuruza na kojem su učestvovale i članice susjednih udruga žena, te članovi ‘Karpata’ i KUD-a ‘Lipa’ iz Lipovljana. Odmah iza toga uslijedila je još jedna akcija vezana uz Dane kruha. Članice su sudjelovale i pomagale na prigodama rimokatoličke župe u Lipovljanima, te obilježavanjima važnih datuma Općine Lipovljani.

                Kako svake godine kao grupa odu na izlet, prošle godine bile su organizirano tri dana u Pragu, početkom studenog. 

                U protekloj godini ostvarile su 14.621 kunu ukupnog prihoda. Za kandidirani program, Općina Lipovljani uplatila im je 6 tisuća kuna, članarina je uplaćena u visini 1.140 kuna, a same su, zaradile gotovo 7.500 kuna. Njihov rad su podržali i Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, koji im je uplatio prilog od 200 kuna u visini članarine, te lipovljanski župnik Tomislav Pavlović u iznosu od 500 kuna. Troškovi su im u prošloj godini bili 14.500 kuna, pa im je lani ostalo 96 kuna na žiro-računu. Financijske poslove vodi Marija Babić, blagajnica udruge, a poslove tajnice obavlja članica Vesna Petravić.

                Izvješće o radu u prošloj godini pratio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani koji je pohvalio rad ‘Ruža’ i zahvalio im za pomoć u složenoj organizaciji ‘Lipovljanskih susreta’. Zahvalio se i svim članicama za sve provedene akcije i prije njegovog mandata, te naglasio da će Općina Lipovljani i dalje podržavati rad udruge i financijski pratiti njihove potrebe. Očekuje da se članice i ove godine aktivno uključe u priredbe i manifestacije općine Lipovljani, te će se, prema potrebi, iznaći i dodatna sredstva za njihove programe.

Redovna godišnja Skupština Udruge žena ‘Ruža’ završila je zajedničkim druženjem, te dogovorom za prve akcije u ovoj godini.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content