• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

BOGAT PROGRAM U NEDJELJU, TREĆEG DANA ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2016.’

Trećeg dana ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ održano je niz sportskih i natjecateljskih susreta, u kojima je GEDSC DIGITAL CAMERAzajedničko druženje i susret s prijateljima bilo na prvom mjestu. Od jutarnjih pa sve do večernjih sati lipovljanski park i igralište bili su mjesto natjecanja, razgovora, zabave i susreta, što je i GEDSC DIGITAL CAMERAcilj organizatora ‘Lipovljanskih susreta’.

Već prije 9 sati ujutro započelo je kuhanje lovačkog gulaša. U organizaciji Lovačkog društva ‘Srnjak’ iz Lipovljana, natjecali su se kuhari 4 lovačka društva. Oko podneva gulaš je bio završen, a ocjenjivački sud odlučio je o pobjedniku natjecanja. Najfiniji gulaš, prema njihovim ocjenama, skuhali su članovi Lovačkog društva ‘Jelen’, Novska. Drugo mjesto pripalo je kuharima GEDSC DIGITAL CAMERALD Kutina, a treće mjesto LD ‘Jelen’, Sisak. Gulaš su kuhali i domaćini, članovi LD ‘Srnjak’, Lipovljani. Nagrade za osvojena mjesta uručio je načelnik Mario Ribar,GEDSC DIGITAL CAMERA predsjednik Organizacijskog odbora ‘Susreta’.

U isto vrijeme i članovi ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana kuhali su kotlić fiša, dok su članovi LD Srnjak, Ico Vukašinović i Zdravko Brlečić, paralelno pekli polovice šarana u blizini lipovljanskog parka, kao još jednu atrakciju ovogodišnjih susreta. Nakon toga fiš su podijelili zainteresiranim ljubiteljima, a ove godine za porciju fiša i riblje specijalitete bila je velika 25-_MG_5625zainteresiranost i red kod podjele.

Dvije natjecateljske točke ‘Vatrogasnog izazova’ također su bile smještene na rubnim dijelovima lipovljanskog parka. Posjetitelji ‘Susreta’ mogli su vidjeti i proglašenje pobjednika GEDSC DIGITAL CAMERA‘Vatrogasnog izazova’ u popodnevnim satima.

Više sati trajao je i GO turnir upriličen u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima. Na turniru je bilo 12 igrača, a neki od njih doputovali su iz Zagreba i Bjelovara na turnir ove misaone igre.

02-_MG_5650U 10.30 sati započela je i biciklijada. Ove godine 90-tak ljubitelja biciklizma uputila se na kružnu rutu iz centra Lipovljana preko Kraljeve Velike i Piljenica natrag u Lipovljane gdje su ih čekali ručak i druženje.

Boćalište uz park od 11 sati bilo je zauzeto natjecanjem ekipa u boćanju. Bilo je 6 ekipa, a igralo se čitavo popodne, knock out sustavom igre.GEDSC DIGITAL CAMERA

Na asfaltnom igralištu, po prvi puta nakon obnavljanja ‘Lipovljanskih susreta’, održano je i natjecanje šumara sjekača. Bila je to generalna proba za nastup hrvatske reprezentacije šumara sjekača na europskom natjecanju tijekom GEDSC DIGITAL CAMERArujna u Poljskoj. Uz hrvatsku, natjecale su se ekipe iz Slovenije i Mađarske, a najbolje rezultate postigli su, očekivano, sjekači reprezentacije Hrvatske, među kojima vode sjekači iz lipovljanske Šumarije. Pehare za osvojena mjesta te trenirke, kao poklon organizatora, uručio je vrlo uspješnim šumarima iz šumarije Lipovljani, Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani.GEDSC DIGITAL CAMERA

U predvorju zgrade Društvenog doma u Lipovljanima, Udruga umirovljenika općine Lipovljani organizirala je turnir u pikadu. Natjecalo se 7 ekipa, a pobijedila je ekipa iz Kraljeve Velike. Najbolji GEDSC DIGITAL CAMERAsu prigodno nagrađeni, a čestitao im je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani.

Nakon šumarskog natjecanja, na igralištu je održan i turnir dječjih ekipa u malom nogometu, a nakon njih i sportske igre djece osnovne škole. Na sportskim igrama sudjelovale su 4 ekipe: Dupini, GEDSC DIGITAL CAMERAŠkoljkice, Ribe i Rakovi, a svi natjecatelji nagrađeni su za trud i pokazanu spretnost u igrama.

Natjecateljski dan zaključen je s pokaznom vježbom u kom su prikazane GEDSC DIGITAL CAMERAmogućnosti potražnog vatrogasnog psa. Vatrogasci JVP-a Osijek izveli su vježbu spašavanja ljudi u dubinama i pronalaženje unesrećenih osoba, a zatim su se psi i gledatelji, posebno najmlađi, mogli družiti zajedno.

Ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’ završili su zabavnom večeri na maloj pozornici u parku, na kojoj je svirala grupa El ConStiDo.

Damir SMETKO

GEDSC DIGITAL CAMERA01-_MG_5638GEDSC DIGITAL CAMERA03-_MG_5658GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA04-_MG_5662GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA12-_MG_5763GEDSC DIGITAL CAMERA13-_MG_58361-_MG_5859-00105-_MG_569307-_MG_571308-_MG_571509-_MG_572110-_MG_575111-_MG_5760GEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERAGEDSC DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content