• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZAPOČINJU RADOVI NA IZGRADNJI PROMETNOG ČVORA NA AUTOCESTI KOD LIPOVLJANA

U slijedećih nekoliko dana, čim se vrijeme stabilizira, djelatnici poduzeća Strabag započet će s prvim radovima na izgradnji izlazno-ulaznog prometnog čvora na autocesti kod Lipovljana. Trasa budućeg prometnog čvora već je obilježena i iskolčena, a na radilište su stigli i prvi strojevi. Rok za izgradnju izlaza na autocestu kod Lipovljana su dvije godine, a vrijednost radova iznosi nešto više od 45 milijuna kuna.

Zbog skorog početka ovih, vrlo značajnih radova za lipovljansko područje, radni sastanak u općini Lipovljani s Mariom Ribarom, načelnikom općine Lipovljani i njegovim suradnicima održali su, u srijedu, 3. veljače, predstavnici Hrvatskih autocesta, kao investitor projekta, predstavnici Strabaga, kao izvođača radova i predstavnik IGH, kao nadzora radova.

U ime HAC-a o projektu izgradnje prometnog čvora govorio je Danijel Starčević, glavni inženjer projekta, a prisutan je bio i Alan Kosty, glavni inženjer HAC-a. O početku radova i dinamici izvođenja radova izvijestio je Krešimir Brunović, tehnički voditelj grupe Strabag, uz prisutnost Krešimira Čera, glavnog inženjera gradilišta u Lipovljanima. Prisutan je bio i Aleksandar Šarić, u ime nadzora radova koje će obavljati IGH, a zbog eventualne pomoći pri obavljanju poslova i suradnje, radnom sastanku su bili prisutni i suradnici općinskog načelnika: Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika, Danijela Matejaš, pročelnica, Nikola Horvat, komunalni redar, Miroslav Pavičić, direktor komunalnog poduzeća ‘Lipkom servisi’ i Roman Ovad, građevinski suradnik općine Lipovljani.

Hrvatske autoceste ugovorile su izgradnju prometnog čvora Lipovljani sa Strabagom, poslovnom udrugom s partnerima, te nadzor nad radovima s IGH-om. Očekuju dobar posao, gradnju bez većih problema i završetak radova u ugovorenom roku od 2 godine. Rok za izgradnju čvora je nešto duži zbog specifičnog terena na kojem se gradi prometni čvor, a prvi, zemljani radovi kreću kroz nekoliko dana.

Na lokalnim prometnicama kroz Lipovljane, tijekom izvođenja radova, očekuje se pojačan promet pa se stanovnici mole za razumijevanje pri prometovanju, naglašeno je na zajedničkom sastanku.

Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani izrazio je veliko zadovoljstvo započinjanjem radova na izuzetno bitnom projektu za općinu Lipovljani. Nakon izgradnje prometnog čvora, na autocesti kod Lipovljana, očekuje se pokretanje i drugih, planiranih, gospodarskih aktivnosti koje će doprinijeti razvoju općine Lipovljani.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content