• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

VESELI I LIJEPI DJEČJI MASKENBAL U PILJENICAMA

Svake se godine okupi sve više malih maškara u Društvenom domu u Piljenicama, i sve se polako pretvara u lijepi i zanimljivi, dječji maskenbal, na čijem se završetku obavezno spali i mesopust, lutka od slame, koji je okrivljen za sve, ovdašnje, probleme. Ovogodišnji dječji maskenbal, za svu djecu iz Piljenica, održan je u subotu, 10. veljače u ranovečernjim satima.

                U pratnji svojih roditelja, prve maškare stigle su u Društveni dom u Piljenicama već iza 17 sati. Uz maskiranu animatoricu iz Kutine, najmlađi stanovnici Piljenica, pjevali su i plesali puna dva sata. U pauzi plesa pojela se po koja krafna i popila čaša soka. Nakon dvosatne zabave, svi sudionici dječjeg maskenbala izašli su na obalu Pakre, gdje je, uz dječje veselje, zapaljen ‘princ maskenbala’, lutka od slame i stare odjeće. Time je dvosatni maskenbal završen, a svako maskirano dijete ponijelo je kući i poklon paketić, kao nagradu što se je maskiralo.

                Poklon paketiće pripremio im je Mjesni odbor Piljenica, koji je već niz godine i organizator maskenbala za svu djecu iz Piljenica i njihove roditelje. Ove godine podijeljeno je čak 60 paketića, najviše do sada u posljednjih nekoliko godina, jer je toliko bilo i maskirane djece na maskenbalu. Članovi Mjesnog odbora Piljenice, zadovoljni su stvorenom tradicijom dječjeg maskenbala, i veseljem najmlađih koji se spremaju u maškare.

Nakon završetka kratkog, ali veselog maskenbala, članovi mjesnog odbora i nekoliko roditelja počistilo je mjesto održavanja plesa pod maskama, zadovoljni da su svojoj djeci i ove godine poklonili lijepu i veselu, tradicijsku zabavu.  

Damir SMETKO

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

ODRŽANA SKUPŠTINA VZO LIPOVLJANI

Na području djelovanja Vatrogasne zajednice općine Lipovljani tijekom 2023. godine, zabilježene su ukupno 454 intervencije. Požarne intervencije imali su DVD Lipovljani –

Skip to content